© Rootsville.eu

Slim Cessna & Guests (US/B)
support act: The Sad Hill Outfit (B)
Den Hemel Zichem
(24-01-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info organisatie: Rootstown - De Noene - Den Hemel
info artist: Slim Cessna - The Sad Hill Outfit

© Rootsville 2020


Hoog bezoek uit het Alt-country wereldje hier in "Den Hemel" te Zichem en daar zijn nu eens niet de "Heren van Zichem" verantwoordelijk voor maar één iemand van Langdorp en Averbode. Slim Cessna kennen we uiteraard van "Slim Cessna's Auto Club" met wie hij in 2018 nog het voorprogramma verzorgde van "Nathaniel Rateliff & The Night Sweats" (concert report). Slim Cessna is in het land om het album van de Luikse roots-rock band "Everyone is Guilty" te producen, deze "A Wolf & A Lamb" werd opgenomen in Lakewood Colorado en waarom niet van de nood een deugd maken. Samen met enkele leden van deze band, in een organisatie van "Rootstown" (Kurt) en "De Noene" (Den Huibbe) werd hij zo gestrikt om een concert ten beste te geven in Zichem. Het vliegtuig terug moet ook nog betaald worden hé!


Goe volk hier in "Den Hemel" maar helaas maar een paar engeltjes en die waren dan nog vergezeld van "Duveltjes", gelukkig was Eva zonder haar Adam naar Zichem gekomen ;-) Het programma helemaal in de schoenen schuiven van "Slim Cessna" zou wat teveel van het goede zijn dus riepen Kurt en Den Huibbe de hulp in van de toch wel lokale bluegrass band "The Sad Hill Outfit" om als support act te fungeren. Sinds ik ze in 2017 aan het werk zag ben ik toch stiekem fan geworden van deze akoestische string-band. Zo waren we vorige woensdag nog aanwezig in den "Don Petrol" (concert report) waar ze optraden als gevolg van het tweede "Soundcheck Diner" van deze alweer volzette juke joint.

"The Sad Hill Outfit" bestaan uit Johan Leinders, Michel Cypers, Stefaan Knaps en Bart Robijns. Met nummers als "Red Rockin' Chair", "Tennessee Stud" van Jimmy Driftwood en "Shady Grove" van Doc Watson weet dit viertal ons mee te nemen naar de wereld van Bill Monroe en Earl Scruggs. Heerlijk luisteren naar deze "The Sad Hill Outfit" waarbij de verdeling niet of nimmer toeslaat. Ze vlieger er hier vanavond in met "Rain and Snow" en "Burning Oak Tree" en meer is er niet nodig om er zo weer enkele fans bij te winnen.


Een aflevering van "Soul Train" was het niet maar daar waren we ook niet voor gekomen en konden de Bluegrass liefhebbers hier zich meer dan voldoende opwarmen aan Dow Watson's "Shady Grove" en het aanstekelijke "Cuckoo Bird". Hoeft het nog gezegd dat Johan niet in het minst moeite moest doen om met "Bazouka" een sing-a-long te creëren. Alle lof uiteraard maar we moeten er toch eerlijkheidshalve bijzeggen dat de meesten hiet komen voor "Slim Cessna" al zit de sfeer er hier wel in met "8 Dogs, 8 Banjo's". Toch blijft die van die "3" banjo's nog altijd het beste LOL, maar nu dus tijd voor de rijstpap met het gouden lepeltje...


Slim Cessna © Rootsville

Tijd voor "Slim Cessna & Guests" nu! Helaas zonder Jay 'Munly' Munly, Lord Dwight Pentacost of Rebecca Vera maar wel met die van "Everyone is Guilty". Oewek goe! De humor met Munly Munly die zullen we wel moeten missen vanavond, waardoor er nog werd gehoopt op pastoor Mun(l)te als prediker maar die is helaas al de pijp uit. Met wie Slim Cessna nu die wel gekende cathartische oorlog moet uitvechten zal nog moeten blijken.

Slim Cessna was in een ander leven ook nog onderdeel van "The Denver Gentlemen" en staat samen met zijn kompaan Jay Munly en hun "Auto Club" bekend om hun excentrieke Alt-country, die ook al wel eens gecategoriseerd wordt als "Southern Gothic". In 2016 brachten ze nog hun "The Commendments According To SCAC" op de markt. Zoals bekend heeft hij mede door de lage emissiezone hier in Zichem de "Auto Club" moeten thuis laten. Die van "The Sad Hill Outfit" konden nog met de velo naar hier komen, "Slim Cessna & Guests" deden het dan maar the other way ;-)

In eerste instantie werd er door Cessna's volgelingen nog getwijfeld of het wat zou gaan worden zonder zijn "Auto Club" maar achteraf vonden we het zelfs nog beter klinken. Het samen spelen met die van "Everyone is Guilty" was zelfs een schot in de roos en daar waren Myriam en Fred van "Roots & Roses" als die-hards ook van overtuigd. Er die spreekwoordelijke lap op geven dat zouden "Slim Cessna & Guests" dan ook meteen gaan doen, in die mate zelfs dat er met "Uncle John" er al meteen een snaar naar de verdoemenis werd gespeeld.

Un petit accident de parcours zouden onze Waalse vrienden zeggen maar niets dat niet kon verholpen worden. Slim Cessna kwam ook zijn skills bij het yodelen te demonstreren met het nummer "Blue Yodel". Verrassend en bijzonder smaakvol werd er dan door deze "Colorado Cowboy" eentje van Shania Twain gebracht, en met deze "Still The One" vulde "Den Hemel" zich hier met een behaagelijk warm gevoel. Wat we nog misten was een sing-a-long als onderdeel van de "Slim Cessna's Auto Club" en alsof er iedereen er stond op te wachten gingen de grootste fans hier meteen uit hun dak bij het horen van "This Is How We Do Things In The Country", in Zichem dus! Er kon zelfs ook nog eentje in 3/4 maat vanaf.

Iedereen aanwezig heeft hier een meer dan aangename avond beleefd met "Slim Cessna & Guests" en ook uiteraard met "The Sad Hill Outfit". Een geslaagde avond voor Kurt en Den Huibbe en daar was ook de Roel van "Living 29" van overtuigd, net als een behoorlijke afvaardiging van "Gevarenwinkel". Ja gasten, een goed woordje doen bij de Bruno en het is in de sjakosj. Uiteraard kwam er nog een bisser bij te pas maar het piece de resistance moest dan nog komen. Toen iedereen al op zoek ging naar hun vestimentaire bijlagen en zo dachten dat het gedaan was besliste Slim Cessna er anders over. De muziek daar waren de" Guests" al mee opgehouden dus schakelde hij zo maar zijn smartphone in als muzikale ondersteuning en bracht hij out of the blue Kris Kristofferson's "For The Good Times" als extra bedankje. Merçi Slim, Merçi!

Niet vergeten in het weekend van 13 en 14 maart wordt op deze hemelrijke plaats samen met de ressurection van "Chilly Willy" de 80ste verjaardag gevierd van Walter Cuypers, je weet wel de evenknie van Charlie Watts. Dit in een samenwerking met "Living 29". Wij zijn de mannekes van plezier, Zichem dat is boven en wij zijn...ribbedebie!