© Rootsville.eu

Travellin' Blue Kings (B/NL)
Juke Joint Event
Transistor CVO Diest
(25-01-2020)
reporter: Freddie - photo credits: Rootsville


info event: Big D Bookings & Backstage Gitan
info band: Travellin' Blue Kings

© Rootsville 2020


Zaterdag 25 januari en het 3de "Juke Joint Event" in de "Transistor" te Diest. Deze events kwamen tot stand door een samenwerking van "Big D Bookings" en "Backstage Gitan". The place to be is de backstage van de vroegere "Gitannekesfoor" die van Herselt richting Diest werd verhuisd. Vanavond op de affiche de "Travellin' Blue Kings" 2.0. Het is geen geheim meer dat Patrick Cuyvers aka PC sinds het einde van vorige jaartelling zich ook nu een "Travellin' Blue King" mag noemen. Dit concert is het eerste officiële in België maar we zouden geen boon hebben voor onze Belgische blues muzikanten als we niet vorige maand richting Nederlandse Dongen (concert report) waren gereisd om het aller, allereerste concert in deze bezetting te kunnen gaan beleven. Ook aanwezig daar in Nederland was de PR-machine van Gevarenwinkel, en de volledige raad van bestuur van "Goezot".

Een concert dat meteen een schot in de roos was en dus hopen we hier vanavond op een replay. Deze "Travellin' Blue Kings" zijn geen familie van de van de "Blue Angels" en zijn ze ook niet getooid met pins & badges maar gewoon strak in 't pak zoals het hoort. Hun voorstellen hoeft ook al niet meer want sinds vorig jaar waren ze alom aanwezig op de podia in binnen- en buitenland en stonden ze zo ook reeds op "Hookrock" en "Blues Peer". 2020 wordt het jaar dat "Moulin Blues" zal worden aangevinkt. Nog dit: line-dancers will be removed from the dancefloor!

Vandaag brengen we eerst een bezoekje aan alweer een nieuwe episode van de vroegere "The Bordeline". Na eerst als "Moonlight Dance Hall" in het leven te zijn geroepen heeft deze locatie alweer een nieuwe naam en een nieuw doel. De naam is nu "Hel Awaiting" en daar we gisteren ons nog in "Den Hemel" bevonden met "Slim Cessna" als zoon van een dominee zitten we nu een behoorlijk trapje lager in de hiërarchie van de Lord. Met twee concertzalen recht tegenover elkaar is het nu maar hopen op geen overlast. Geen "Jesus Christ Superstar" hier op het programma maar wel "Ghotic Rock", dus kiezen we toch maar beter voor de blues.

Meteen er in vliegen is hier een statement van deze "Travellin' Blue Kings" in de "Transistor" en dat doen ze dan ook met "I'm Ready". De nummers als "Get It Done" en "Straight Eight", net als de titeltrack van hun "Wired Up" maken meteen dat de juiste sfeer aanwezig is, al is het vele metaal als interieur niet meteen aangewezen als ideale akoestiek. Het album "Wired Up" mag rekenen op terug meer AirPlay en dat zal wel te maken hebben met het uitbrengen van hun nieuwe single "Into The Night". Net als vorige maand staat "Love Up On The Shelve" bij deze "TBK" nog steeds geregistreerd als slow bluesje en dat zal dan wel weel met de credits van "The Electrophonics" te maken hebben "Trouble Up The Road" van rhythm 'n blues singer Jackie Brenston past daar dus perfect bij ;-)

"I Don't Wanna Stop" staat dan weer contradictorisch tegenover het feitelijke gebeuren want "deel 1" zit er zo al op. Ook de preases van "Be-Mine Blues"was weer op prospectie maar heeft uiteraard nog altijd de 'Rocco" achter de hand. Mannish Boy "Mr. Vincentie" die ging dan weer rond met het album "Wired Up" in de aanslag. Onze hoop in het tweede gedeelte spitste zich toe tot het warme soulbluesje "I'm A Good Man" waarbij de Hammond grooves van "PC" dan weer voor dat extra warmtegevoel zou kunnen zorgen. Eerst moesten we het nog stellen met Benton's "Kiddio".

Voor diegene die met regelmaat de concerten van deze "Travellin' Blue Kings" beleven, die weten dat bij het brengen van een stukje "Paladins Fever" met "Let 'Er Roll" de debatten hier bijna aan hun einde zijn. De "Lollipop Mama" nog en dan is het nu gissen op welke festivals, naast "Hookrock Indoor" en "Moulin Blues", we deze reizende koningen nog gaan aantreffen. Martine die hield alvast de lippen stijf op elkaar. Genne Rodenbach hé en zo trekken we dan weer met wat extra levenswijsheid into the night. Il faut rire avant d'être heureux. Morgen eerst naar de bakker en dan naar de Oostkantons voor frührocken met "Frau Karin" en de "Boogie Beasts" 2.0. Elly en Marc gaan dan weer op zoek naar de volgelingen van Bill Monroe..uh huh oh yeah!