© Rootsville.eu

Tales (B)
Alternatieve Rock
De Loods Aarschot
(30-01-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info organisatie: De Knoet
info artist: Tales

© Rootsville 2020


Afspraak op een donderdagavond in "De Loods" te Aarschot maar het is nu eens niet om een Jazz concert bij te wonen. Op de affiche prijkt "Tales", een band met als drijvende kracht Roeland Smeyers. Verder bestaat deze band nog uit drummer Kristof De Weerdt, bassist Christian Allegaert, gitarist Geert Van Kelst en saxofonist en keyboard speler Raf Cornelis.

Ze zijn hier uiteraard niet zo maar om een avondje met leuke muziek te vullen. Muziek die bestaat uit wat Blues, Funk en Rock. Nee ze zijn hier ook om hun album "Light Trip" te komen promoten. Een album met daarop "Six Blade Knife", een cover van de "Dire Straits". Uiteraard is ook het album gespekt met heel wat eigen werk.

Bekendheid daat moeten ze nog wat aan het werken want ze zijn in hun prille bestaan nog maar aan enkele concerten ver. Zo zitten ze eerlijk gezegd nog maar aan de try-outs en volgt er een officiële CD voorstelling op 23 februari in het CC van Heist-Op-Den-Berg. Uiteraard wordt bij een voorstelling van een band altijd wel vergelijkingen getroffen om zo publicitair gewin te bekomen. Zo vallen er verschillende vergelijkingen en dat wouden we nu eens met onze eigen oren ervaren en trokken zo richting "De Loods".

Openen deden ze met eigen werk uit hun album waarop trouwens "11" originals zijn op terug te vinden. Na "The Seeds" volgt er ook nog "There's That Sound" eentje dat op het album ook in akoestische versie is te bewonderen. Meteen moeten we ook toegeven dat er hier wel degelijk goede muzikanten op het podium staan. Zo is er ook drummer Kristof De Weerdt die vandaag de repetitie van zijn andere groep kwam te skippen zodat er voor Bernd en zijn gevolg er niets anders opzat dat dit concert te komen bijwonen. Raf Cornelis die weet dan weer zowel op de keys als met de saxofoon uit de voeten te kunnen.

We kregen ook de vraag om even mee te zingen maar de uiteindelijke sing-a-long kwam er eerlijk op een nummer van het Deense duo Laid Back's met als cover "Bakerman", en zo zitten we in de 90-ties. Voor mezelf heeft de klankkleur van Roeland een beetje weg van deze van Hugh 'Huey' Morgan. Ook de muziekkeuze is bij deze "Tales" een beetje verwarrend te noemen, in positieve zin uiteraard, doordat ze allerlei stijlen komen te verweven en ook daar zijn er enkele raakpunten waardoor ze met de uit NYC afkomstige "FLC" kunnen worden vergeleken, zoals het lichtjes met Hiphop gespeende "It's OK". Zeker meer dan OK ;-)

Funk en alternatieve rock blijven uiteraard wel de bouwstenen van deze "Tales" en nu rest er nog de taak om de nodige airplay bijeen te spelen, want daar draait het toch om anders blijven ze verscholen "Behind The Moon".