© Rootsville.eu

The Jonny Monster Band (US)
Blues - Bluesrock
Den Venetiaen Hoegaarden
(05-03-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info club: Den Venetiaen
info band: Jonny Monster

© Rootsville 2020


Langs de digitale highway on the web bereikte ons de affiche van "Den Venetiaen" te Hoegaarden, waarvoor dank aan Leen. Dit etablissement kennen we uiteraard van in een ander verleden toen we deze locatie nog invulden als obligate stop tijdens het motorrijden. Het management team is sindsdien wel veranderd en het zijn nu de patrons Toets Thielemans formely knows as "Den Deugniet" maar nu beter bekend als den "Toets van Hoegaarden", en Dirk Dewolf die er de plak zwaaien. Een frisse "Stella" die komt hier gewoon uit de tanks in de kelders. Sinds dan is er ook "Live" muziek in de spotlights te komen staan hier in deze kroeg aan het marktplein te Hoegaarden. Tijdens de zomerse donderdagen kan je hier ook genieten van hun "Plekmuziek", een niet te versmaden happening van waar mijn compadre de route en ikzelf al een paar keer in meer dan belabberde toestand zijn weergekeerd. Ook dit jaar gaan ze er hier mee verder, dus keep posted!

Op vrijdag 21 februari zal het kot hier ongetwijfeld veel te klein zijn wanneer "Big Bill & Friends" hier op de affiche staan. Helaas zit onze kalender nu al boesjevol maar gelukkig vonden we nog wel een gaatje op woensdag 5 februari met de Amerikaanse "Jonny Monster Band". Nee nee, niet Johnny Mastro want die kennen we al maar al te goed. Dus wat een rustige week moest zijn lijkt het er nu al op of het weer hectisch gaat worden en ging het zo naar het dorp van de Witte...van Hoegaarden. Het is ook nu weer niet zomaar dat we richting grens met Wallonië afzakken, nee van hieruit komt ook Leen met een delegatie jaarlijks af te zakken richting "Gevarenwinkel", en zo kunnen we ze al wat secrets & lies vertellen aangaande de affiche van 2020, zoals gisteren bekendgemaakt, "Steve Harley & Cockney Rebel" op vrijdag 28 augustus. Verder misschien ook nog eentje die zijn "kieken" komt terug halen en ... ;-)

Jonny Monster is een New Yorker in hart en nieren en zijn roots liggen in de Hudson Vallei. Sinds enkele jaren is hij evenwel uitgeweken richting Knoxville, TN. In hoofdzaak is het blues dat we op het menu gaan krijgen al durft deze rocker er ook een snuifje rock en snoeiharde gitaar rifjes aan toe te voegen. Naast Jonny zelf bestaat dit power trio ook nog uit een ritmesectie met Graham Waldrip aan de bas en Garrit Tillman op drums. Nummers onder invloed van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter zullen ongetwijfeld de revue passeren. Daarnaast is er ook wel blues uit de era van Muddy Waters.

Vanaf de eerste noten werden gespeeld kon je het aan je water voelen dat dit iets was voor de rockers onder ons. Meteen ook eigen werk als de titeltrack uit het gelijnamige album "Bad Times Before". Aan de andere kant van den toog zat dan weer de beste bassist van Hoegaarden, namelijk de Chappy en net als de patron had ook hij er zin in. Plots dacht ik...Boom Boom, The Lights Go Out...maar het was gewoonweg Dirk die met de lichten aan het spelen was.

Toch schakelde Jonny Monster ook over naar het lichtere genre met een rockversie van Louis Jordan's "Ain't Nobody Here But Us Chickens" uit 1956 maar daarmee hadden we het luchtige gedeelte dan weer gehad. Hoeveel tranen dan bij het horen van slowbluesje "Bad Cream" in een "Tin Pan Alley"-way van SRV. Verder ook een meer dan behoorlijke versie van Jimi's "Voodooo Child" waarop Jonny zijn skills op de six strings behoorlijk kwam te etaleren.

Het optreden ging zo verder met een mix van bluesrock en rockin' blues à la Pat Travers en dat konden ze hier, jong en oud, in "Den Venetiaen" best smaken. "Goin' Down" van Don Nix werd de afzwaai alhier. De voldende affiche hier is er met "Isadore" en daarin zingt dan weer "Sara Venetiaen". Afspraak op dinsdag 11 februari en als het even kan brengt een "BOB" mee ;-)