© Rootsville.eu

Highway To The Blues (B)
Blues
Herberg De Buitenman - Lage Mierde (NL)
(07-02-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info club: De Buitenman
info band: Highway To The Blues

© Rootsville 2020


Deze "Herberg De Buitenman" ligt maar net een boogscheut voorbij de grens met onze Noorderburen. Waarom we hier terecht komen? Met regelmaat staan hier Belgische bands op het podium en zo ook op deze vrijdag 7 februari. Een zaak met altijd wel lekkere hapjes als versnapering tijdens de concerten, enorme homemade bitterballen en...Belgisch bier, waarom dan thuis in de zetel blijven zitten :-). Ongeveer een jaar geleden zaten we hier voor de "Slipmates" met als batteur de Marc van Goezot. Toen met een buitensporig alcohol verbruik met als resultaat een nachtje ronken in de campers.

De laatste keer was bij aanvang van het seizoen 2019-2020 toen met onze Nederlandse vrienden die hier op prospectie kwamen voor hun "Zilst Blues" en ook om uiteraard de "JPK Band" te beluisteren. We hadden toen van de nood een deugd gemaakt om met onze benen onder de tafel te schuiven om hier de "keuken van de boerderie" eens te gaan uittesten, vanavond voor het concert van "Highway To The Blues" is dit niet anders. De tourbus van "Gevarenwinkel" hebben we laten staan en ons zo verzekerd van een "BOB".

Met 'Highway To The Bues' is weerom een groep uit de Kempen. Deze formatie hun roots liggen in en rond Arendonk en zijn ontsproten uit de vroegere band 'Full House'. De ritme sectie bestaat uit bassist Jakke Jacobs en drummer Eric Mertens. De blues-shouter van dienst luistert naar de naam Ben 'Big Voice' Versweyveld. Verder krijgen we nog gitarist Kobe Schroeven en aan de keys is er nog Marc Jansen. 'Full House' heb ik nooit gezien maar wat me onmiddellijk opviel was dat deze 'oudere rotten' wel van wanten weten. Ben Verswyveld heeft een hoog Robillard-gehalte en gitarist Kobe Schoreven weet zijn stings op een degelijke subtiele manier te bespelen. Je hoort meteen dat in deze 'Highway To The Blues' wat te beiden hebben.

Ze hebben ook aardig wat fans langsheen de smokkelroute richting "De Buitenman" meegebracht zonder zich daarmee schuldig te hebben gemaakt aan mensenhandel. Nee, ze waren allemaal hier om een feestje te bouwen en daaraan begonnen ze wat een hymne zou moeten zijn voor alle blues liefhebbers, "The Blues Is My Relegion". Met "Woke Up This Morning" waren ze wat laat, het was tenslotte al over 09.00PM en we hadden net ons buikje rong gegeten met een lekker stukje uit de koe en een "Dame Blanche" met veel te weinig warme chocolade. Het rumba gevoel kregen e er gratis bij.

"Shaking The Shack" deed het hier swingen en voelde we Marcia Ball nabij al gingen die van "Highway To The Blues" al wat vlug in een cool down met "Sittin' on Top Of The World". Wij bleven nog steeds zitten maar enkele Ollandse dames ging met de "Hucklebuck" in een soort "Lindy Hop" in onverdrive. "Kiddio" van Brook Benton brachten die van "HTTB" dan weer in Paladins mode. Na "Look Watcha Done" gingen de muzikanten dan in rustmodus voor een half uurtje, tijd voor de versnaperingen.

Ook tijdens "deel 2" cruisden deze heren verder onder hetzelfde stramien als ervoor, en dat is blues for fun. Met "Bad Case Of Love" en Rock This House" zaten we bij de groten als BB King en Jimmy Rogers. De fun was er nog steeds zeker ook bij de GoGo girls aan de tafel naast ons. Hoo Doo, You Do en het feestje naderde zijn einde met "Sick and Tired". Ondertussen hadden we de datum van "Zilst Blues" uit de neus gepeuterd van onze Nederlandse blues vrienden en dat is 17 oktober, de groepen die houden we nog wat geheim. Het is eerst nog aan de groten... Nog een kleine verdwaling in de polders van de "Lage Mierde" waar ze het niet zo nauw nemen met de omleidingen en toch raakten we zonder kleerscheuren in "Gevarenwinkel", en ook daar was weer een nieuwe naam opgedoken.