© Rootsville.eu

Nils De Caster & Roland (B)
Blues 'n Roots
CRV Grimbergen
(08-02-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info club: CRV
info band: Roland - Nils De Caster

© Rootsville 2020


De laatste maal dat ik de "CRV", hier aan het zeekanaal "Brussel-Schelde" in Grimbergen, bezocht was eerder voor een droevige gebeurtenis. Het was hier dat er afscheid werd genomen "The Original Blues Tiger" Little Jimmy. Een afscheid (hommage) met een lach en een traan die dag. Op de affiche vandaag stond in eerste instantie "Guy Verlinde" maar die moest verstek laten gaan door één of ander virus, het is niet geweten of het een Chinees is ;-)

Le remplacement du soir komt er van onze eminence grise van de blues "Roland Van Campenhout". Ook hier vanavond in de "CRV", waar ooit "Little Jimmy" de plak zwaaide, staat nu Klaus Reimer aan het roer en zullen ongetwijfeld andere dan de "11" poëtische en pakkende nummers uit "All is Forgiven" de club komen te beroeren. "Roland" laat zich hier wel vanavond begeleiden door de onevenaarbare multi-instrumentalist "Nils De Caster". 't zal schuun zen en naa est oen alle!

Nils en Roland beginnen er aan met het concert op te dragen aan "Little Jimmy" en daarmee zijn alle harten hier meteen gestolen, en dat zijn er veel. Er blijft maar volk toestromen hier in de "CRV" met als gevolg meer dan vol en zo moeten enkele verdwaalde zielen het concert van buitenaf op het terras volgen...de deur die bleef open.

Nils De Caster steekt van wal met “Soul of a Man”, het titelnummer uit zijn gelijknamig album. Roland speelt op dat mement de tweede gitaar ;-). Afwisselend brengen Roland als Nils hun nummers ten beste met nu aan de beurt, Roland met "Early Morning Blues" en met de lyrics, If I Don't get well Tomorrow, I Had my Fun komt den Jimmy hier bij velen in beeld vanavond. Nils brengt nog eentje over Butterflies en andere beestjes waarna Roland hulde brengt aan zijn oude held Derroll Adams met diens “The Cuckoo”.

Ook met "Blaze's Blues" van good ol' Townes Van Zandt krijgen de heren hier iedereen stil. Er wordt diep in het arsenaal van de "pre-war" blues & folk gedoken zoals "Freight Train" van Elizabeth 'Libba' Cotton. Een nummer dat "Libba" in 1906 schreef op amper 12-jarige leeftijd. Tijd ook voor een kleine pauze want er zijn er hier die dringend moeten uitademen.

Na de koffie met voor Nils een rood wijntje krijgen we ook nog "Love her with a feeling” en Nils ondersteund dan ook nog Roland op het mooie “Nobody Loves You when you’re Down and Out”. Of het nu een akoestische gitaar, een mandoline, of een lap steel is, Nils is van alle markten thuis, en daar hoort ook zijn droge maar smakelijke humor onder. Van hieruit wensen we dan nog Guy Verlinde van harte beterschap en mag hij op zijn twee oren slapen. Nils en Roland deden het met verve! Little Jimmy die lachte hierboven...

Ballekes gaste en tot de volgende, voor Nils tot zondag dan maar waar hij samen met Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt in "Het Loodscafé" te Aarschot hun 50ste levensjaar muzikaal in het zonnetje zullen komen zetten. Oewek schoewen!