© Rootsville.eu

Big Horse (B)
Blue Monday Concert
Blauwe Kater Leuven
(17-02-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info club: Blauwe Kater
info band: Big Horse

© Rootsville 2020


De zenuwen raken al wat gespannen omdat volgende maandag hier de "new" Boogie Beasts op de affiche staan, en dan rest er enkel nog de vraag of je nog wel binnen kan want dat is goe poeier. Een "Blue Monday Concert" dat hier ongetwijfeld uit zijn voegen zal gaan barsten. Vandaag in de "Blauwe Kater" ne Brusseleir en "OMB" die luistert naar de naam "Big Horse".

Zijn quote "Ain't No Party Like A Big Horse Party" indachtig gaat het dus richting Vismarkt in Leive. Zijn demo EP "Well Well Well" nam hij vorig jaar op in de "Empire Digital Studio" in Schaerbeek. John "Big Horse" zijn muzikale voetafdruk bestaat uit een mix van wilde rockabilly en primitieve blues. Met in zijn aanwezigheid een persoonlijke PA technicus/fotograaf laat dit het beste vermoeden. Ook al was er geen banjo te bespeuren toch was ook banjoman Geert vanuit Werchter komen overwaaien. Uiteraard ook voor een "La Trappe" te nuttigen want dat is altijd goed voor het herstel ;-)
Uit zijn toerbus kwam hij zijn instrumenten binnen te sjouwen en naast een versterker was er ook nog een gros kesse, een top-hat en een elektrische gitaar en zo was hij klaar voor zijn blues 'n roots hier in 't ol van pluto. Een aankondiging heeft deze "Big Horse" niet nodig, trouwens dat krijgt hier niemand en dus opent hij zomaar out of the blue. Ne "kiekefretter" in 't Engels dan zijn de teksten niet altijd definieerbaar en dus gaat het ook wat op het gehoor.

Het gehoor dat was uiteraard prima al moest onze banjoman ook even zijn gehoororgaan in bescherming nemen, yep het kan niet altijd bluegrass zijn. Plots was daar een Johnny Cash'ke en met "Cocaine Blues" waren zowaar enkele studenten een delirium nabij. Wij kregen een "déjà vu" toen we zagen dat "Big Horse" zijn "top-hat" op sen sock kwam te bespelen en dwaalden onze gedachten uiteraard af naar de "Lady Thai" van gisteren in "Kaffee-ine" te Mechelen.

Veel van zijn nummer gebonnen met "Well Well Well" maar daar kan "Big Horse" dan weer niet aan doe, nee dat ligt aan onze legacy van de muziek. Rock 'n roll in overvloed en het leek Elvis wel als een "OMB" on speed. We kregen ook nog wat Bo Diddley rifjes te verwerken en dat is natuurlijk altijd steevast voor de ambiance. Iets was duidelijk ook aan de orde van de dag was bij onze twee dancin' students met als gevolg het kostbare gerstenat meer op de vloer dan in het glas. De kuisvrouw van de "Kater" zal lachen morgen.

Naast de eigen originals als "Big Horse Boogie" met daarin een bruggetje richting bluesje "Shame Shame Shame" konden we uiteraard ook genieten van de party versies van klassiekers als Jerry Lewis zijn "Drinkin' Wine Spo-Dee-O-Dee" en dan was er nog de uit de box springende versie van "Ooby Dooby" uit '56 van Roy Orbison. Dat het allemaal party versies betrof stond toen al buiten kijf.

We kregen ook nog een stompin' versie van "Train Ket A Rollin'" en daarmee zitten we dan ook weer in de early 50-ties. We verplaatsten ons samen met "Big Horse" naar de 70-ties en kwamen zo uit bij de punk van "The Cramps". Bij deze apocalypstische versie van "She Said" ging hier voor de true believers het dak eraf, ook al waren ze allemaal na die helse era geboren. She said woo ee ah ah en wij lieten de banjoman alleen en trokken ons terug richting prairies van Varenwinkel...No Sun, No Fun! ;-)

Tot maandag 24 februari "Blauwe Kater", tot de "Boogie Beasts"...woensdag eerst nog vol aan de bak bij "Don Petrol"!