© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
Blue Monday Concert
Blauwe Kater Leuven
(24-02-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info club: Blauwe Kater
info band: Boogie Beasts

© Rootsville 2020


En va a hoempa hoempa hoempa, teteteee teteteee teteteee. In vele kroegen galmt nu volop de carnavalmuziek maar niet in de "Blauwe Kater". Hier gaan ze volop voor een ander soort ambiance en dat zijn op maandag 24 februari niemand minder dan de ambiance makers in spé op onze bluesfests de "Boogie Beasts". Sinds kort is er een nieuw Beast zich bij deze band te komen vervoegen. Door de sabbat periode die Mattias Dale aka "The Goon Mat" kwam in te lassen moesten Jan, Lord Benardo en Gert op zoek naar een ander boogie man en kwamen zo uit bij een andere Wallon sympa, "Patrick Louis".

We waren er dan ook als de kippen bij toen ze voor België op 26 januari tijdens het "Frührocken" te Eupen (concert report) hier in ons land in première gingen, en het hoeft gezegd, het was goed, heel goed en dit op een maar doodgewone zondagmorgen! Vandaag dan in "hun" vaste kroeg in deze Universiteitsstad en ook daar gaan we ons als vanouds moeten naar binnen wringen.

De andere "Boogie Beasts" zijn al meer dan genoeg bewierookt dus even de spotlights op "Patrick Louis". Ook totaal geen onbekende hier in de "Kater" want ook hij staat met regelmaat hier op de "bill" als radertje bij de "Voodoo Twinz" of als duo met drummer Tom Lehnert. Gekend in gans Wallonië en ook in Vlaanderen weet ook hij als geen ander hoe het is om de "boogie" tot leven te laten komen. Zijn kennis van de North Mississippi Blues is buitensporig. Hij is dan ook een adept wanneer het namen als RL. Brunside of een Mississippi Fred McDowell betreft. Nu vanavond, en voor hun tweede concert in het land, aan de zijde van Jan Jaspers, Fabian aka Lord Benardo en Gert Servaes en of ze er klaar voor zijn!

Slim ook van de "Opper Kater" om deze "Boogie Beasts" tijdens het carnaval verlof te boeken zodat hun vele fans de zaak hier kunnen veroveren nu dat de studentjes terug naar huis zijn voor de was en strijk. De Beasts lieten wel even op zich wachten maar het werd hun vergeven door de talrijke oude en nieuwe fans, Walen en Vlamingen. Toch ook één klein minpuntje, hoe kunnen we aan bier komen?

Op het moment dat iedereen zich nog aan het afvragen was hoe aan een pint te komen barste vooraan het geweld los met opener "Long Haired Doney". Numero due dan met "Shake'm" en het hek was meteen van de dam. Iedereen zowaar in de macht van "Boogie" en doordat het maar een enkele lange set zou gaan worden kon "Kater Geert" maar best assistentie van het "Rode Kruis" gaan vragen want er vielen hier enkele vrouwelijke "Go Go Girls" bijna in katzwijm.

"Mad", "Won't You Please Shut Up" het leek wel alsof we een "Beatlemania" herbeleefden zeker al wanneer "Helter Skelter" uit de boxen galmde. "Total Madness" hier in deze meest iconische kroeg van Leuven en daar waren twee Vlamingen en hun twee Waalse bro's verantwoordelijk voor. Lord Benardo die ging helemaal uit de bol en verwisselde het podium voor den toog. Interactie pur sang noemen ze dit. Alle vier de "Boogie Beasts" zaten hier gewoonweg in overdrive en dit concert moet toch bij de meest smaakmakende passages behoren hier in de "Blauwe Kater", en zo zijn er toch al veel geweest hier.

Na "The Game" en uiteraard ook het helaas laatste nummer "Disco Blues" volgde dan de apotheose van de avond. Everyone to the left, everyone to the right en de Kater" daverde op zijn grondvesten...Tijd voor one more song en dan ging de merchandising van start.

Het was wringen hier vanavond vooraan het podium. Dit allemaal ten koste van enkele blauwe tenen door een uit de bol gaande vrouwelijke fan. M...m...maar ook "G", vorige woensdag nog op en top rockabilly chick, raakte nu al vlug in trance door deze hypnotische beats. A flor disso Wespelaar begon zich terug de flarden van die passage op Swing te herinneren uit 2014, nu ook al bijna weer 6 jaar geleden...boogie. United we stand! Wij die zelfs versterking uit "Gevarenwinkel" hadden meegebracht en wat dan gezegd van het trio waar je niet kon naast kijken, drie inlandse eiken als de Witte, Joris en Steve van "RedRed". Helaas ook een afwezige maar die moest van "de schuur" naar de vergadering van "Werchter", en of we ons hebben geamuseerd! Caster, je rekening staat hier nog op de spiegel :-) Wij dan maar terug richting hinterland want onze Erwin miste "zijn" poesje...kitte kitte kitty.