© Rootsville.eu

Well Well Well (B)
Blues
Blues in Bloom Houthalen
(06-03-2020)
report & photo credits: Rootsville


info organisation: Blues In Bloom
info band: Well Well Well

© Rootsville 2020


Met een concert-watcher als mijn compagon de route hoef je niet ongerust te worden voor een blinde vlek in je agenda. Alhoewel dat op vrijdag ook de CD voorstelling was in Gent van de "Missy Sippy All Stars" was onze berekening al vlug gemaakt. Een uur Brusselse ring om dan niet meer binnen te kunnen in de "Missy Sippy", dat gevaar wilden we niet lopen. Onze keuze, net als die van onze Nederlandse vrienden van "Zilst Blues", viel dan op "Well Well Well" in Houthalen, en dit als aanloop naar de festival opener wanneer het blues aanbelangt, de 5de editie van de "Hageland Blues & Roots Night".

In 2018 kenden we nog "The Revival" van het Limbugs festival "Blues in Bloom". Voor de gelegenheid toen diepten we nog een paar recensies op uit het verleden van deze organistie (concert report) om zo de nostalgie nog wat aan te wakkeren. Helaas kwam er geen sequel en dus bleven we maar hopen dat papa Jaspers & co nog eens een zotte stoot zouden gaan doen. Op vrijdag 06 maart is het dan zover en brengen ze een soort "Bloom in Concert" met op de affiche de nieuwste Belgische dirty blues sensatie "Well Well Well". Voor sommigen is het misschien nog een primeur om Renaud Lesire, Lord Benardo en Gert Servaes aka "Easy G" als dusdanig aan het werk te zien, voor Rootsville is het reeds numéro cinq!

"Well Well Well" ontstond vorig jaar als nieuw geestenkindje van de "Wallon Sympa", Renaud Lesire. Samen met zijn boogie bro's Lord Benardo en Easy G, beiden uit het "Boogie Beasts" collectief, was hun doel om terug? het in het leven roepen van rauwe en ophitsende boogie zoals we die kennen van de "North Missisippi Hill Country Blues". Rauw en intens, dat is wat je kan verwachten van dit trio.

We horden hier met z'n allen duidelijk in de watten gelegd want bij het binnentreden krijgen we van "de madam" allemaal een baby "Duvel" aangeboden en dus laten we het ons smaken. Heel wat social talk met het "Well Well Well" trio en na he laatste avondmaal met Goulash en fritjes nog eerst even het eten laten zakken. Ondertussen was ook Ozzy van der Loo (Chulahoma Music) de gelederen te komen versterken, net als de delegatie van "Zilst Blues" en kon de tap dus helemaal open.

Eten gezakt en de eerste volwaardige Cristal'leks binnen en zo kon het startschot gegeven worden voor 90 minuten van opzwepende North Mississippi Cuntry Blues. "Shake It Baby" kan je als volwaardige opener aanzien bij deze drie boogiemen, en zo beginnen de eerste dames al meteen te shaken. Het bier kwam vlugger dan de muziek maar al bij al was het best leefbaar zeker op hun hypnotishe beats op "Wild About Them". De harpgrooves van "Lord Benardo" deinden moeiteloos tot achter in de zaak , en dit met een hoog showgehalte.

De indrukwekkene slide van Renaud Lesire op de klassieker "Goin Down, South" maakte dat eenieder door de shakin' moves was bezeten. RL Burnside is in da House! Met nummers als "Hellow Peahes" en "Goin' Away" zat het eerste gedeelte er zo al vlug op. Time flies when you're having fun, weetjewel!

Wanneer de temperatuur hier enigszins kwam te dalen klommen deze van "Well Well Well" voor een tweede gedeelte van hun beklijvende dirty boogie terug op het podium en scheurde er al meteen de beats van "Whatchatink" en "Let It Shine" doorheen de ruimte. Onwaarschijnlijk ook dat het tafeltje achteraan met vaste camping gasten ook bezeten werden door die dansbaren moves. Shake Shake Shake your body, is ander nummer maar dezelfde sfeer. Grazie Mille :-)