© Rootsville.eu

Jake La Botz feat. Smokestack Lightnin' (US/D)
CD presentation "They're Coming For Me"
Café De Djoelen (Goezot) - Oud-Turnhout
(10-03-2020)
report & photo credits: Rootsville


info club: Goezot
info band: Jake La Botz - Smokestack Lightnin'

© Rootsville 2020


Die van "Goezot" steken een tandje bij richting hun fantastische driedaagse "Goezot in 't Hofke", een weekend dat we met z'n allen van leutje getikt zullen zijn en dat plaats zal vinden tussen 5 en 7 juni. Hopelijk zijn tegen dan alle lockdowns verleden tijd want dit zou voor vele organisators en bands gewoonweg een regelrechte ramp betekenen. Met alle Chinezen maar niet met den deze zullen we dan maar zeggen en na een wervelend concert vorige maand met "Joel Paterson" (concert report) staat er hier weerom een grote meneer op het podium. Ditmaal is het de Amerikaanse singer-songwriter "Jake La Botz" die zal worden bijgestaan door niemand minder dan de Duitse rootsrockers "Smokestack Lightnin".

Eerder dit jaar bracht Jake La Botz zijn nieuwste album "They're Coming For Me" uit (album report) en dit is dan ook de reden waarom hij ons land doorkruist. Vrijdag was "La Botz" nog te gast bij de vrienden van "Boogietown" aka "Roots & Roses" en gaf hij in "CC René Magritte" nog een concert ten beste. Het concert vanavond zal doorgaan in café "De Djoelen" alwaar Simone met een "e" de scepter zwaait.

Eerst leek het erop dat dit gezellige café voldoende zou zijn maar daar kwam later in de avond dan weer verandering in. Muzikanten als Walter Broes en Jack 'O' Roonie kwamen hun collega's ondersteunen op wat hun laatste concert van deze "They're Coming For Me Tour" zou zijn. Helaas voor Jake La Botz en Smokestack Lighnin' is de rest van de tour doorheen Spanje, Duitsland en Nederland afgelast om de wel bekende reden. Een serieuze streep door de rekening ook van Jake zodat hij het nu moeilijk heeft om zijn dure vliegtuigtickets verzilverd te zien. Van de nood een deugd maken dan maar om zo dus hier bij de vrienden van "Goezot" nog eens een laatste maal alles te geven. Simone met een "e" had op dat moment de airco aangezet wat mij geen goed idee leek en zo komt morgen misschien Oud-Turnhout als allereerste gemeente in België op slot te zitten. Airco en beestjes, je ziet ze niet maar ze zijn er wel ;-)

Gezelligheid troef aan de inkombalie en daar waren Swa...van Goezot en zijn team dan weer verantwoordelijk voor. Voor de ambiance in het café daar stonden Jake La Botz en Smokestack Lightnin' dan weer voor op de eerste rij. Sommigen die dachten dat die van Smokestack Lightnin' een paar nummers als intro zouden gaan brengen, die waren er aan voor de moeite want het was "La Botz" die na de aankondiging van "MC" Peter meteen de juiste toon kwam te zetten met "For Nickels and Dimes" , een nummer uit zijn vorige album "Sunnyside". Misschien ook wel doordacht dit nummer door de malaise waarin ze zitten. Dus ook geen fortune cookies op het menu hier in "Café De Djoelen".

Met "Without The Weight" zaten we zo weer bij het nieuwe album en het hoeft gezegd, het was meer dan aangenaam wat deze four bro's hier kwamen te brengen. Een wel uitgebalanceerd geheel waarbij de positiviteit hier meteen voelbaar was. Iets wat ook te maken heeft met het "Goezot Team" dien ons op een beleefde manier van onze stoel kwamen te liften om zo de mogelijkheid te scheppen iedereen in het café binnen te loodsen. Grapje hé :-)

Ondanks dat de wereld economie on a verge of a nervous breakdown zit oogde Jake La Botz bijzonder ontspannen, die van Smokestack Lightnin' die zijn dat altijd wel. Het werd grasduinen in zowel het oudere als het nieuwe materiaal en dit lijkt met nummers als "Johnnybag the Superglue" voor de juiste sfeer hier te zorgen. Helaas was er geen ruimte meer voor een dansvloer. De eerste set voelde bijzonder relax aan en dus niets dan lachende vruuten hier bij Goezot. Met "Hobo on a Passengers Train" uit "Sunnyside", een dosis rock 'n roll en de titeltrack van "They're Coming For Me" zat het eerste gedeelte er al helaas al op en zo kon iedereen ongehinderd zich terug voorzien van enig vocht, al dan niet met ontsmettende alcohol.


Cristal rules...

Nadat iedereen terug voorzien was van de nodige drankjes en inname van nicotine voor de behoeftigen konden we terug van start gaan met Jake la Botz feat. Smokestack Lightnin'. Ook Fred van "Roots & Roses had zich ondertussen onder fans gemengd. "Hey Bigfoot" en "Snow Angel" waren dan misschien een ietsje minder swingend dan wat we te horen kregen tijdens het eerste gedeelte, maar hé dit is puur Jake La Botz.

Ook "The Bankrobbers Lament'" komt uit het nieuwe album en zo kregen we met z'n allen toch waarvoor we naar Oud-Turnhout waren gekomen en konden we spreken van die cliché over de afwezigen. "Feel No Pain", yep laat ons daar maar van genieten in de wetenschap dat dit zowaar het laatste concert was voor deze roots brothers. Wij waren meer dan tevreden en zelfs het "Kieken' van Gevarenwinkel kakelde van muzikaal genot. Valencia en Atalanta die speelden voor een leeg huis, "La Botz" hier voor een vol, en dat kwam dan weer door de scherprechters van Goezot en Tom Brando ;-) De Swa....die Duvelde rustig verder, wij eindigden dan weer in "Orval" modus, grrr.

Don't forget! Op donderdag 7 mei krijgen ze hier de befaamde "Blues Caravan" van Ruf Records op bezoek, niet te missen. De 2020 editie met Jeremiah Johnson (album report), Whitney Shay (album report) en Ryan Perry (album report).

't is we bekan van da...Bernie Batke & Jake La Botz