© Rootsville.eu

David Ronaldo & Band
Roots - Rock - Blues
Pallieter Café Herselt
(30-07-2020)

info organisation: Cristal Live Sessions

© Rootsville 2020


Vandaag richting Hans en zijn "Pallieter Café" te Herselt. Dit in onze mini bubbel en zowaar met minder dan 100 personen, want die kunnen hier zelfs niet binnen. Voor dit concert moesten we de psychologische "Borderline Blues" oversteken maar dat hadden we er allemaal voor over. Normaliter was dit vanavond een dubbelconcert maar diene van Her'ntals had gecancelled. In de plaats kregen we vier moedige maar zeer robuuste Brabanders die net als het beroemde paardenras oersterk voor de dag zouden gaan komen. Elegant maar ijzersterk naar het evenbeeld van die viervoeters. Den Hans zal het geweten hebben want in zijn zog volgden nog een resum provincie genoten die één van de zo zeldzame concerten niet aan zich voorbij konden laten gaan. Toch ook weer zeer bevreemdend dat de provinciegrenzen bijna zo goed als virtueel op slot gaan maar feestjes in Saint Tropez of aan de Spaanse Costa's daar mag je dan weer wel naar toe en daarmee halen we die Franstalige quote weer uit de kast, il faut rire avant d'être heureux !

"David Ronaldo" gaat het hier niet alleen kunnen bolwerken voor zijn fans dus in het kielzog van deze piraat volgden ook nog een vier kompanen. Als extra was er ook nog een "PA" man aanwezig en dit zou wel eens kunnen pikken voor zijn collega uit de streek. Verder waren er zijn vertrouwde partners in crime, Charly Verbinnen op de gitaar en onze eigenste Tito Puente in de persoon van Marco Epis. Als toetje kregen we ook nog de "Master of Fandango", Dirk Lekenne op het podium en zo konden we aan een hoogstaande muzikale avond gaan beginnen.

Onze laatste ontmoeting met David en de zijnen dateert van 10 november toen David zowat out of the blue zijn lang verwachte album "Citizen of the World" in "De Knoet" kwam voorstellen (album report). De "album tour" zag David Ronald bruusk afgebroken door de ons allen wel gekende reden en dus kon je dit concert hier in het "Pallieter Café" als een vervolg aanzien, en dat deden ook de talrijke fans. Binnen iedereen netjes in zijn bubbel maar als extra garantie op de veiligheid hadden die van Herenthout een tafeltje gereserveerd pal naast de highway naar Varenwinkel.

"David Ronaldo & The Dice" dat is een mix van rock, roots en blues en dit meestal in een semi-akoestische setting wat het zo nodig nog warmer doet aanvoelen. De ouverture van de avond is voorbehouden voor Hendrix onuitwisbare "Voodoo Chile" en zo was de trein vertrokken. Originals als "Stick With You", "My World" en "Citizen of the World" komen er voor te zorgen dat eigen werk en iconische covers moeiteloos in elkaar overgaan met als gevolg telkens weer een dankbaar applaus.

Bij het aanzetten van Neil Young's "Hey Hey My My" ontsnapt er bij velen een kreetje van bewondering en net als het feilloos brengen van zulke nummers zoals ook "The Weight" van "The Band" maakt deze David Ronaldo zo uniek in zijn soort.

UIteraard ook de loftrompet voor zijn begeleiders die stuk voor stuk hun instrument volledig beheersen, en ja dit zijn Belgen, Vlamingen. Ook Cash komt even, om de hoek piepen maar de maandenlange afzondering heeft fysiek er wel een beetje ingehakt bij deze Brabantse trekpaarden en zo krijgen we nog een stukje Joe Cocker met zijn Beatles cover "With A Little Help From My Friends" ook het einde van dit concert. Donderdagavond, Woodstock '69 zomaar in Herselt. Oh ja, de smurfen kwamen ook nog voorbij maar zagen dat alles rustig kwam te verlopen...met dank aan David, Charly, Marco, Dirk en ja ook de PA man, en zo werd de draad hier na 12 maart weer opgepikt ;-)