© Rootsville.eu

Paul Taggart (Irl)
Acoustic Rock - Folk
Pallieter Café Herselt
(16-08-2020)
reporter & photo credits: Rootsville

info club: Cristal Live Sessions
info band: Paul Taggart

© Rootsville 2020


Vandaag krijgt den Hans een Ier op bezoek die luistert naar de naam Paul Taggart. Je moet maar durven om het groene eiland te verlaten om naar België af te zakken al is de waarheid dat hij de liefde heeft gevonden in het Leuvense. Moeilijk te zeggen of het nu een late of zeer vroege "St. Patrick's Day" zal gaan worden al is er hier geen druppel "zwarte goud" te bespeuren in de frigo van het "Pallieter Café". Waar we wel zeker van kunnen zijn is dat het een akoestisch concert zal worden. We mogen uiteraard ook niet te kieskeurig zijn in deze Corona tijden en zijn al dik tevreden als er ergens een concertje mag doorgaan. Het is alsof het gisteren was toen we met die Mexicaantjes van "Eddie y Los Grasosos" op donderdag 12 maart onze vrijheid hier kwamen uit te wuiven.

Gans anders nu want ophitsen is er voor het ogenblik niet bij, al spring ik met regelmaat recht als ik onze politiekers bezig hoor. Maar zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk ;-) Terug verkiezingen en de winnaars aan de macht, toch simpel hé! Misschien ook de stemplicht opheffen dan wordt onze vrije dag niet meer verkloot. Omdat hier de concerten terug op de rails zitten zouden we durven roepen den Hans for President.

Het podium was voor de gelegenheid verhuist naar buiten al vroeg ik me af of dit tijdens een met onweer beladen zondagnamiddag wel zo een goed idee was. Nog een enkel plaatsje op het terras waar je zowieso naast een drukke weg zit. Voor me een troep motards die mondeling hun kilometers kwamen af te malen en achter me een rafel met madammen. De million dollar question is dan ook, ga ik van dit akoestische concert nog wel iets horen?

Paul Taggart dan! Soms krijgt deze Ierse Lubbeekenaar het bezoek van enkele Ierse vrienden en dan ontstaat er het spontane Iers gevoel maar vandaag staat hij hier solo alleen met zijn akoestische six-string. Hij begint eraan met een ingetogen versie van "I Don't Like Mondays" uit 1979 van zijn Ierse lotgenoten de "The Boomtown Rats", je weet wel die groep van en met Bob Geldof. Gelukkig herkende ik de melodie uit mijn jeugdjaren want tussen het voorbijrijden van enkele wagens, een paar oude motoren en het storende gedeelte uit de parlando van die bikers hoe je een luchtfilter moet verwijderen, kon je voor de rest niets verstaan.

Het hoeft gezegd dat Paul Taggart een aangename klankkleur heeft en zijn beheersing van zijn gitaar mag er ook wel zijn. Dus verder met "Fast Car" van Tracy Champan en Bill Withers zijn wereldberoemde earworm "Ain't No Sunshine" waarvan we ook hier het moesten doen met flarden die het overige lawaai van niet geïnteresseerde muziekbarbaren moest overstelpen. Plotseling waren daar ook de eerste druppels van een verfrissend onweer en koos ik dan maar het zekere voor het onzekere. Onder de tonen van "No Woman, No Cry" verkoos ik dan maar om terug richting heimat te trekken.

Omdat we met zekerheid het nog een hele periode moeten stellen met inlandse of achtergebleven buitenlandse muzikanten zal deze Paul Taggart nog wel een nieuwe kans krijgen. Al was ik benieuwd naar zijn versie "Live" van Curtus Mayfield's "People Get Ready". Een misgelopen kans al kan je van een concert perfect Corona-proof genieten getuige dit van afgelopen donderdag van Guy Verlinde in CC "t Schaliken" van Heren'tals hier een steenworp verder.