© Rootsville.eu

The Black Sneakers (B)
Acoustic Rock Covers
Pallieter Café Herselt
(20-08-2020)
reporter & photo credits: Rootsville

info club: Cristal Live Sessions
info band: The Black Sneakers

© Rootsville 2020


Never heard about them...was mijn eerste reactie toen ik de naam van "The Black Sneakers" zag voorbij komen. Toen ik wat dieper ging grasduinen en de namen tegen kwam van onder meer David Ronaldo en Dirk Lekenne wist ik meteen dat het goed zou komen en trok ik dus met een gerust gemoed richting "Pallieter Café" te Herselt. Nu restte er nog de vraag in welke versie deze outlaws zouden gaan aantreden. Op hun setlist staan covers van onder meer Cash, Fleetwood Mac en ook van de "Boss". Ook Neil Young zal present tekenen maar ook al heeft deze grijsaard prachtige nummers het mag dan ook weer geen blauwdruk zijn van "The Dice"... 'cause too much Young will kill you ;-)

David Ronaldo, dan zit het "Pallieter Café" weerom vol volgens de Covid-19 normen wel te verstaan. Nog even wachten op de "Lone Ranger" op zijn stalen ros en zo tegen kwart voor 8 gaven ze dan de aftrap. De samenstelling van deze sneakers bestaat uit David Ronaldo, Dirk Lekenne die het semi-akoestische voor zijn rekening neemt, en om het nieuwe politieke landschap te plezieren is er dan nog vrouwelijke stem van Lesley Verbeeck.

Na de opener met een stukje slide en kwam dit trio al vlug aandraven met een nummer uit het "Cosmo's factory" album van de iconische Creedence Clearwater Revival. Op deze "Long As I Can See The Light" kon Lesley dan een eerste maal met de sterkte van haar stem het "Pallieter Café" veroveren. Uit het solo album van Stevie Nicks krijgen we dan "Stop Draggin' My Heart Around" eentje waarbij de credits gaan naar Tom Petty en Mike Campbell. Even verslikte ik me in mijn agua con gas met de melding dat "Time Fies" van Vaya Con Dios tot het Belgisch blues patrimonium zou behoren, say what!

Wanneer we het hebben over het arsenaal akoestische hoogstandjes mag "Angel Of Montgomery" van de helaas overleden in april van dit jaar overleden singer-songwriter John Prine niet op appel ontbreken. Niet slecht maar hier mocht de man aan de knoppen mijn inziens toch een iets meer harmonieuze intimiteit uit zijn hoed hebben getoverd tussen de stemmen. Een paar nummers verder zitten we bij het mooie "Wicked Games" van Chris Isaak waarbij het uiteraard niet evident is om de klankkleur van Chris te benaderen.

Ook voor een stukje legacy uit de internationale filmgeschiedenis draaien deze "Black Sneakers" de hand niet voor om en brengen ze in een eigen arrangement het overbekende duet uit Grease. Uit deze "You're The One That I Want" haalden ze de rock 'n roll eruit om het zo tot een intieme rock ballad om te toveren. Terug dan weer naar de rock van "Kiss" met "I Was Made For Lovin' You" maar helaas bleven mijn compagnon de route en ikzelf doelloos in het rond kijken ;-)

Er was één naam waarvoor ik de verplaatsing naar de provincie 'E'ntwerpen had gemaakt en dat was Johnny Cash. En plots waren ze daar Johnny en June in de persoon van David en Lesley met het onweerstaanbare "Jackson"...goodbye that's all she wrote en zo verdwaalden we in het flower power gedeelte van Albert Hammond met zijn "I'm a Train", I'm a train, I'm a chucka train yeah! Einde van het concert en net als we richting country roads van Gevarenwinkel zouden gaan reizen waren er nog enkele bissers ook. Toch nog een Cash'ke met "Hurt" en het altijd wel gesmaakte "One Love". Benieuwd onder welke alias de Ronaldo hier zijn volgend optreden zal geven?