© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
Alt-Blues
Parklife by Café Café Hasselt
(18-09-2020)

info club: Café Café (Parklife)
info band: Boogie Beasts - Joris

© Rootsville 2020


The Beasts are comin' to town, en dan hebben we het hier niet over het masjestieuze wagenpark van de Amerikaanse president maar gewoonweg over een top-coalitie tussen muzikanten uit Vlaanderen en Wallonië. De "Boogie Beasts" hoeven in België, en ver daar buiten, al lang geen introductie meer. Ze speelden al zoveel podia plat met hun hypnotische boogie en zijn een geliefde act op de festivals, alleen die van Werchter en Pukkelpop zitten nog vastgeroest in hun eigenheid.

Vorig jaar ontstond er een voelbare schok op de schaal van Richter toen mede-oprichter Matthias Dalle besloot tijd te gaan nemen voor zijn familie. Even daverde het op onze muzikale grondvesten maar bij de vervanging door Patrick Louis werd het evenwicht Vlaanderen-Wallonië dusdanig hersteld en ja ook de "Boogie Beasts" werden er sterker door. Voor het eerste optreden op eigen bodem tijdens het "Frührocken" te Eupen waren we er met Rootsville bij (concert report). Ook op het allereerste "post Covid-19" concert in Mettet tekenden we present net als op de "Summer Blues Fever" in Lessines. Ook wij kregen door de inbreng van Patrick Louis een vernieuwde injectie en konden alzo moeilijk wegblijven op deze "Parklife" editie van "Café Café" te Hasselt.

Jan Jaspers, Gert Servaes, Lord Benardo en Patrick Louis zijn er op deze friday night klaar voor en rest er nog de vraag of er nog "Orval" genoeg is of hebben die van "Café Café" de rider niet goed bekeken ;-). Grapje uiteraard want ook zonder dit trapistenbier zal Hasselt hier vanavond op zijn grondvesten daveren. Sinds de nieuwe formatie zijn er ook al twee nieuwe singels op ons losgelaten met als recentste "Mine All Mine".

Geloof het of niet maar er de organisatie had ervoor gezorgd dat er ook een support act de avond mee zou gaan opvullen in de persoon van Joris. Joris was er al voor Rock Werchter maar vekaste in de loop van de jaren richting Rotselaar. "Joris" kan je solo tegenkomen of met band en daar zit "PXL" er dan ook voor iets tussen.

Gewapen met een akoestische six string en een overjaarse Telecaster klom hij het podium op en bekwam het zelfs dat bij de eerste tonen van "Wake Me Up" dat het geodgevulde park meteen uit respect naar hem kwam te luisteren. Het was niet van wake me up before you Go Go maar degelijke nummers van een even degelijke singer-songwriter. "Perfect Gear" dan en daarvoor riep Joris van Rotselaar de hulp in van een looping om zo ook niet zijn band te vergeten. De bindtekst voor het daarpvolgende "Silence of the Sin" zorgde dan weer voor een humoristische noot en moest die dekselse "Tele" toch eerst gestemd worden. Zijn allerlaatste moment de gloire zal ook verschijnenn als single. Helaas is er al eentje voor hem met een ander nummer met dezelfde titel. Geen nood Joris zelfs Jonathan Richman ging je vooraf maar toch blijven verder doen want er was niets op aan te merken en dat met die vol ongeduld trappelende beestjes in je rug. Joris, een doorleefde maar glasheldere klankkleur.


All the people, so many people and they all go hand in hand. Hand in hand through their Parklife...en dan is hier het moment voor de "Boogie Beasts" en dit allemaal voor Hasselt Kermes menne man. Blij was ook het weerzien in deze donkere periode van enkele bluesvrienden. Een delegatie van Move2Blues met Danny en zijn madam en ook Els en Eric worden nog steeds geassocieerd met Oetsloven. Ik postte me neer in de bubbel van Els & Eric maar daar zullen die van de bar niet rouwig om zijn ;-) Je voelt zo dat deze "Boogie Beasts" alsmaar aan populariteit blijven winnen en ook al werd iedereen aanbevolen om te blijven zitten toch schoven enkele vrouwelijke fans bijna van hun stoel toe Jan, Fabian, Gert en Patrick het podium betraden en zo was er dan de opener "Do Her Thing".

Al van bij de nummers "Shake'em" en "Dig" zat iedere aanwezige zo goed als in zijn hypnotische bubbel van waanzin en blijf daar dan maar eens onberoerd bij. Zowat iedere smartphone ging de hoogte in en het is maar de vraag of FB, Twitter en andere sociale media niet overbelast zullen raken. Tijd dan ook voor die nieuwe singel en ook al is het op gebied van concerten nog krabbelen om overeind te blijven toch weten ze hier in Hasselt allemaal deze "Mine All Mine" reeds mee te kelen.

Zowat gans de planken vloer kwam in beweging en dit mede door de vibraties die deze "Boogie Beasts" kwamen te veroorzaken. Voor Jan, Gert en hun Waalse compadres Fabian en Patrick kon jet dit na lange tijd als een thuismatch ervaren en ja velen hadden de inbreng van Patrick Louis nog niet kunnen ervaren en dat hoorde je. Op "Radio 21" zijn deze heren vaste klant maar toch wachten we nog een beetje op onze Vlaamse radiozenders of moet het altijd maar Niels zijn.

"Howl" is die andere singel en het klinkt alsof melodieus en psychedelisch hier hand in hand gaan. Opstaan mocht nog steeds niet maar toch vielen enkele vrouwelijk fans op hun knieën bijna in katzwijm. Deze set ging voorbij alsof we hier nog maar net waren toegekomen en werd het uiteraard "trouble" met nummers als "Please Shut Up" en "The Game". Moest Covid-19 nu niet heersen zouden die van de security hun handen hebben vol gehad. Laatste nummer? no way want de smeekbede voor nog eentje deed het park hier daveren. "No More Lovers" dan maar! Moeilijk te begrijpen want we zijn hier allemaal lovers van deze "Night Time Heroes".


Nog dit voor die foorkramers op "Hasselt Kermes", er is niets mis met de attracties het gedonder kwam uit de rollercoaster in "Parklife"...Incredibele en moest Felice nog onder ons vertoeven stonden deze "Boogie Beasts" morgen in het Swingpaleis want betere ambiance...ça n'existe pas!

Voor de die hards nog een reminder'ke. Bij leven en welzijn spelen deze "Boogie Beasts" op 13 mei 2021 het voorprogramma van "Los Lobos" in "Het Depot" te Leuven. Daags erna is het hetzelfde in het CC van Brugge maar dit is helaas al uitverkocht. Be There!!!