© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice feat. Lesley Verbeeck
Roots - Rock - Blues
't Stamineeke
(24-09-2020)
report & photo Credits: Rootsville

info organisation: 't Stamineeke
info band: David Ronaldo & The Dice

© Rootsville 2020


Ondanks de nare periode waarmee we moeten afrekenen zijn we toch al tevreden dat we al enkele Corona-proof concerten hebben kunnen afwerken. Zo waren we afgelopen weekend te gast op liefst twee festivals en werkten de collega's en ikzelf maar liefst 8 concerten en/of festivals af. Het nadeel dat we enkel eigen talenten aan het werk konden zien boog zich al vlug om tot een voordeel en zo konden muzieliefhebbers van allerlei genres ook onze eigen bands of muzikanten komen te ontdekken.

Waar we nog niet present hadden kunnen tekenen was het cultuurcafé "'t Stamineeke" in de Diestse banlieu "Webbekom City". Gastvrouw Maaike was ook reeds begonnen met haar zomerterras op de binnenkoer waar een paar weken geleden werd afgetrapt met niemand minder dan "Billy & Bloomfish" wat uiteraard ook resulteerde in een "sold out". Toch tussendoor nog een weekje verlof inlassen en zo kon na het verlof de vernoemde "Binnenkoer Bubblefun" terug van start gaan met David Pietford die over het weekend enkele gasten als Bart Buls, Jean Bosco Safari en Piet Van den Heuvel kwam uit te nodigen.

Het eerste herfstweekend werd dan gereserveerd voor "David Ronaldo & The Dice" en zo waren we moreel verplicht om ook eens terug richting Webbekom af te zakken. "'t Stamineeke" kan je ook aanzien als de poort naar het natuurgebied het "Webbekom's Broek", een plaats waar ook vele fietsliefhebbers hun ankerplaats hebben. Nu een muzikale driedaagse van rock, roots en blues.

Mede door het Corona gedoe is David Ronaldo in principe aan zijn "Citizen of the World Tour" die eerder dit jaar bruuks werd afgebroken. Toen we aankwamen op deze heilzame plaats zagen we dat waardin Maaike naastig in de weer was om iedereen Corona-proof zijn plaats te tonen. Het leek er op of de Circus Ronaldo hier één van hun allereerste tenten hadden neer geplant. Grapje uiteraard want het zou minachtend zijn om het werk van Maaike hier te komen onderschatten. Wel staat vast dat het bereiken van dit prachtig resultaat een extra stressmoment met zich hebben meegebracht. Wij zeggen dan weer van …goe bezig! In de reservatiekost was inbegrepen het aan tafel bezorgen van hapjes en die zouden er à volonté aankomen. Die van "Leive" en omstreken waren er klaar voor en zo kon de poort van deze “Binnenkoer Bubblefun” dan terug op slot.

"David Ronaldo & The Dice" dat zijn naast frontman David en percusionnist Marco Epis ook nog Dirk "Fandango" Lekennen en Charly Verbinnen en die is dan weer de "kozze" van Big Bill" die deze maand zijn 70ste verjaardag kwam te vieren. Helaas zonder feestje in "Den Allee" :-( en dus met een beetje vertraging...happy birtday Armand'ke. "Tres guitarras acústicas" dat zal vonken geven en zo begonnen ze eraan met “Deeper Well”.

Vervolgens kregen we "My Home" en "Stick With You" en zo zitten we meteen ook bij het prachtige album "Citizen Of The World". Het duurde evenwel niet al te lang of er werd overgeschakeld naar David's grote voorbeeld Neil Young met diens "Down By The River" en zo zitten we ook meteen bij de titeltrack van het album.

Na deze "Citizen of the World" kregen we met "Children of the World" een flasback richting era van de "Easy Rider". Tijd om de 50ste verjaardag te vieren van het overlijden van Jimi Hendrix en zo kwam David aandraven met een akoestische versie van "Voodoo Child". Met een klankkluer van verfijnd schuurpapier zou het voor Ronaldo moeilijk worden om de hoge tonen "Till My Blues is Gone" te gaan halen en dus deed hij maar beroep op de "Masked Singer". Oei, verkeerd programma het moet zijn "Lesly Verbeeck" en dat is dan weer David's steun en toeverlaat.

Ook op John Prine's meesterstukje "Angel From Montgomery" mocht Lesley haar capaciteiten laten horen. John die in volle Corona crisis van ons kwam heen te gaan. Straffe kost was ook het nummer over die kaars aan het raam en dan hebben we het niet over "Malle Babbe" maar over John Fogerty's "Long As I Can See The Light". Krachtige vertolking van Lesley maar nog straffer waren de alles overtreffend akoestische gitaarsolo's van Charly en Dirk, zoewe shoewen.

Voor Mervrouw Ronaldo zat haar medewerking er dan op en kon Marco zijn washboard opdiepen voor met "Gyspsy Woman" alweer eentje uit het album. Wat niet mag ontbreken om een concert van "David Ronaldo & The Dice" is zeker en vast "The Weight" van de iconische groep "The Band". We kregen ook nog werk dat voorbetems is voor een nieuw album en met het legendarische "Hey Hey My My" ginen ze er hier uit met de nodige help van de vrienden. Mooi concert, mooie omgeving en lekkere hapjes. From me tou you, CU!