© Rootsville.eu

AJ Fullerton (US)
tiltle: The Forgiver and the Runaway
music: Blues
release date: 2021
label: VizzTone Records
info artist: AJ Fullerton


© Rootsville 2021

 

Roots, rock- en blueszanger, songwriter, gitarist AJ Fullerton heeft zijn nieuwste plaat “The Forgiver and the Runaway” uitgebracht bij de Vizztone Label Group. Het is dan ook zijn eerste plaat voor dit label. “The Forgiver and the Runaway” heeft een sterrencast van muzikanten, waaronder Fullerton op gitaar en zang, Glenn Milchem ​​en Matt Sobb op drums, Jesse O'Brien op toetsen, Aaron Goldstein op pedal steel, Anna Ruddick op bas, Jake Friel en Paul Reddick op mondharmonica. Fullerton schreef zelf tien van de 12 nummers.

AJ Fullerton is misschien jong, maar hij heeft muzikale kwaliteiten. Soulvolle zang, smakelijke fingerpicking en slide-gitaar, gecombineerd met serieuze songwritingvaardigheden. Al deze talenten zijn terug te vinden op deze nieuwste schijf. Het album opent met "Remind Me Who I Am Again", een relaxte groove en een melodieus deuntje  met wat gospelharmonieën.

Het hoogtepunt van het album, "Say You'll Stay", brengt het feest op gang, een moderne roots / rocker met gruizige gitaar en dito effecten. De stem van Fullerton is rokerig en drijft  op een stevige beat, stevige baslijnen en een ronkende mondharmonica-solo van Jake Friel. Een ander hoogtepunt is het moderne en swampy , "The Forgiver and the Runaway." Fullertons gitaar, gruizig en humeurig, stuitert met effecten tussen drum en bas. Een beklijvende root-rocker, zijn down and dirty met de authentieke stem van Fullerton. Eigenlijk een song met veel branie.

Het album wordt steeds beter en beter. "I Cried", een andere root-rocker, wordt gevoed door een knappe melodie en Fullerton's krachtige stem en een stuwende beat. Het zijn nummers zoals deze en een paar andere die AJ ​​Fullerton laten zien als een opvallende artiest, wiens muziek bruist van interessante teksten, energie, passie en een apart sound. 'I Wish You’d Tell Me', alweer zo’n topper is een blues / roots-rocker met alweer een geweldige groove. De mondharmonica springt in met de perfecte toon en stijl voor dit rockend  nummer.

En net als je denkt dat de man op zijn best is op de scherpere, rockende deuntjes, bewijst 'Homesick' dat het ook anders kan. Het is een mooie, countryblues die in een mum van tijd binnenkomt en je volledig overdondert. De pedalsteel is gewoon mooi, en prominent aanwezig.
AJ levert hier en puik stukje werk af !

Tracks:

01. Remind Me Who I Am Again
02. Healing Takes Time
03. Could've Been Mine
04. Slippin' Away
05. Say You'll Stay (Feat. Jake Friel)
06. The Forgiver & The Runaway
07. I Cried (Feat. Paul Reddick)
08. Wish You'd Tell Me
09. Cherry Red
10. Never Was
11. Homesick
12. Hook's In The Water (Feat. Paul Reddick)