© Rootsville.eu

Allan Harris (US)
tiltle: Kate's Soul Food
music: Jazz - Soul
release date: february 12, 2021
label: Love Production Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Allan Harris

© Rootsville 2021


De bekende zanger en gitarist Allan Harris is verheugd de release aan te kondigen van zijn langverwachte nieuwe studio-opname Kate's Soulfood. Kate's Soulfood, beschikbaar op 12 februari 2021 via Love Productions Records, is een pittige, soul-doordrenkte opname met tien nummers die een eerbetoon is aan Harris 'huis in Harlem, NYC zoals alleen hij dat kan. Harris 'veertiende release als leider toont zijn levendige bariton en vaardige songwriting en schetst een levendig portret van zijn levendige buurt die zwaar put uit een diepe bron van jeugdherinneringen.

Net als zijn voorouders die daarheen emigreerden tijdens de Harlem Renaissance, zag Harris Harlem als een plaats van kansen, verbondenheid en vooral liefde. "De mensen die me omhulden met hun liefde en onderwijs, legden een pantser van muziek, literatuur en geschiedenis rond mijn onderontwikkelde geest." Kate's Soulfood is het resultaat van hun oprechte inspanningen. Onder degenen die een impact hadden op de jonge Harris waren zijn tante Kate en haar populaire lunchette Kate's Home Cooking. Gelegen op de hoek van Frederick Douglass Boulevard en 126th Street, direct achter het Apollo Theatre, werd het restaurant vaak bezocht door muzikanten (en verschijnt met name op de cover van Jimmy Smith's Home Cookin ’). Harris bracht zijn zondagmiddag door in het restaurant van zijn tante, genietend van de geluiden en bezienswaardigheden, voordat hij naar een show in de Apollo ging.

Om zijn visie tot leven te brengen, schakelde Harris GRAMMY-winnende producer Kamau Kenyatta in, vooral bekend van zijn werk met Gregory Porter. Harris 'A-lijst begeleidingsband omvat zijn werkende ritmesectie bestaande uit Arcoiris Sandoval op piano, Nimrod Speaks op bas en Shirazette Tinnin op drums. Ook te horen is Grégoire Maret op mondharmonica, David Castañeda op percussie, Curtis Taylor op trompet, Alex Budman op altsaxofoon, Keith Fiddmont op tenorsaxofoon en Ondre J Pivec op orgel. Harris speelt gitaar gedurende het album, met uitzondering van "Colour Of A Woman is Blu", waar Tonga Ross-M’au in zijn plaats komt.

Harris schakelt over op "One More Notch (Put Down Your Gun)", waarop hij in de rol stapt van een voormalig bendelid die zijn junior smeekt om van de straat te komen, en volgt het op met "Wash Away My Sins ”, Een tussentijdse verklaring van waardering voor de sterke vrouwen die zwarte mannen liefhebben en steunen in de huidige gebroken samenleving. Harris schittert op met neo-soul doordrenkte nummers "Open Up" en "Shallow Man" voordat hij zijn romantische ziel op "The Colour of a Woman is Blu" laat staan. De tweede helft van Kate’s Soulfood, ‘99 Miles ’,‘ Autumn Has Found You ’en‘ New Day ’, is geschreven voor vrienden en familie van Harris die hem zijn hele leven met liefde hebben overladen.

Kate's Soulfood sluit af met "Run Through America", dat in augustus als single werd uitgebracht. Geschreven als reactie op de onrechtvaardige politiemoorden op George Floyd, Breonna Taylor en Ahmaud Arbery, is "Run Through America" ​​een modern protestlied dat het album afsluit met een oproep tot actie: de straat op gaan en hun naam roepen. De emotionele videoclip ging in première door JazzTimes. Het is een passend einde van een album over Harlem, een plek waar de burgerrechtenbeweging een hoge vlucht nam in de jaren zestig - iets wat Harris van dichtbij zag vanaf zijn aanrechtbank bij Kate's Home Cooking.

tracks:

01 Grew Up (Kate's Place)
02 One More Notch (Put Down Your Gun)
03 Wash Away My Sins
04 Open Up!
05 Shallow Man
06 Color Of A Women Is Blu
07 99 Miles
08 Autumn Has Found You
09 New Day
10 Run Trough America