© Rootsville.eu

Ally Venable (US)
tiltle: Heart of Fire
music: Blues - Bluesrock
release date: february 26, 2021
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
label: Ruf Records
info artists: Ally Venable

© Rootsville 2021


Alsof deze Ally Venable gans 2020 van haar wil afschudden brengt deze Texaanse op "Ruf Records" haar nieuwe album uit met als titel "Heart Of Fire". Met in 2021 amper 22 jaartjes op de teller us deze "Heart Of Fire" sinds haar debuut EP "Wise Man" uit 2013 reeds haar zesde digitale voetstap in de wereld van Texaanse blues en bluesrock. Sinds haar ontdekking mag deze youngster uit Kilgore Texas zich al geprezen voelen want ze viel samen met haar band al wel enkele malen in de prijzen tijdens de ETX Music Awards. Aan deze kant van de oceaan leerde we haar kennen mede dank zij Thomas Ruf die haar in 2019 in zijn befaamde "Blues Caravan" kwam te droppen.

Stevige Texas bluesrock zijn de ingrediënten van deze "Heart Of Fire", een album met deze keer als producer Jim Gaines. Zelfs een wereldwijde pandemie kon haar momentum niet laten ontsporen. Werkend in de Bessie Blue Studio in Stantonville, Tennessee afgelopen februari blijft Ally met deze 11 nummers tellende "Heart Of Fire" gefocust op haar zangkunst. Iedereen die een Ally Venable-show met piepende oren heeft verlaten, verwacht rip-it-up gitaarwerk, en bij "Heart Of Fire" is dit niet anders. In een wereld van elektronische pop riffs deze old-soul revolverheld een storm op de Led Zeppelin-waardige steek van "Hard Change" en "Do It In Heels", haalt de slinky hook van "Sad Situation" op en drijft de intro van het titelnummer aan met een zware opgestartende wah likken.

Openen doet het album met de titeltrack van het album. Net als bij haar vorige album "Texas Honey" uit 2019 kunnen we ook nu twee klinkende namen ontvangen, met name Devon Allman op "Road To Nowhere" en Kenny Wayne Shepherd op "Bring on The Pain". Hoewel Ally Venable als geen ander het Texaanse blues-rockgenre komt te spelen,Mogen we toch ook haar sterke songwriting niet ontkennen. Opmerkelijk is ook haar versie van Bill Withers' klassieker "Use Me". "Heart Of Fire" is uitdagend, gepassioneerd, eerlijk en rauw van een artiest die weigert te wachten tot de storm voorbij is.

tracks:

01 Heart of Fire
02 Played The Game
03 Hateful Blues
04 Road To Nowhere feat. Devon Allman
05 Bring on The Pain feat. Kenny Wayne Shepherd
06 Hard Change
07 Do It In Heels
08 Sad Situation
09 Use Me
10 Tribute To SRV
11 What Do You Want From Me

musicians:

Ally Venable: lead guitar, rhythm guitar & vocals
Elijah Owings: drums
Bobby Wallace: bass
Rick Steff: Keys on "Played The Game"
Kenny Wayne Shepherd: lead guitar on “Bring On The Pain”
Devon Allman: lead guitar and background vocals on "Road To Nowhere”
Pat Fusco: keys
Jana Misener: cello
Cody Dickinson: drums
Landon Moore: bass