© Rootsville.eu

Alyssa Allgood (US)
tiltle: What Tomorrow Brings
music: Jazz
release date: april 09, 2021
label: Cellar Music Group
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Alyssa Allgood

© Rootsville 2021


What Tomorrow Brings is de derde studio-release van Alyssa Allgood en weerspiegelt een aantal jaren van enorme groei voor de zanger. Allgood's opwindende nieuwe professionele ontwikkelingen werden versterkt door het succes van haar vorige album Exactly Like You (Cellar Live, 2018). Door Chicago Jazz Magazine uitgeroepen tot "de vocale plaat van het jaar", dreef de tweede release haar naar de bovenste regionen van grote hedendaagse jazzvocalisten, en breidde haar publiek uit buiten Chicago van New York naar Shanghai.

Deze tijd van zoeken naar de ziel wordt weerspiegeld in What Tomorrow Brings, waarvan de centrale boodschap spreekt over het vinden van openheid voor de uitdagingen van het leven en het ontwikkelen van het vermogen om ze te omarmen als kansen voor groei en ontdekking. Het geselecteerde repertoire is opzettelijk geordend, waardoor luisteraars een sterke verhalende rode draad krijgen die de persoonlijke reis van Allgood weerspiegelt. De inhoud van deze liedjes onthult haar diepere connectie met de caleidoscopische emoties van het leven, terwijl ze zich verdiept in de genuanceerde gevoelens van verlangen, spijt, introspectie, hoop, moed en liefde.

Allgood haalt inspiratie uit veel van haar muzikale idolen, waaronder Abbey Lincoln, Dinah Washington, Carmen McRae en Billie Holiday, en vooral hoe ze allemaal hun aanzienlijke techniek gebruikten om de woorden net zo betekenisvol te maken als de melodieën. Hun voorbeeld heeft Allgood naar meer nuance gestuurd in dienst van het vertellen van verhalen. In haar duo-versie van 'For All We Know' sluiten haar regenzuivere klankkleur en hartverscheurende verbuigingen aan bij Mike Allemana's genialiteit voor begeleiding. Op 'Passing Glance' gebruikt Allgood haar heerlijke beheersing van de dynamiek om het nummer in een subtiel bas-reliëf te brengen voor een hoogvliegende coda. Terwijl haar interpretatieve autoriteit blijft bloeien, hoeft ze niet te schreeuwen om elk verhaal te vertellen; ze kan ook fluisteren. Op een andere sterke snit, het oosterse arrangement van "Mad About the Boy" doet ze het allebei. Met liberale frasering en tonale fladders, laat Allgood je hier een opgetrokken wenkbrauw zien, een treurige glimlach daar - en tot slot, met gewaagde bewegingen in het bovenste register, een niveau van passie dat de koele kalmte die de songtekst nastreeft, naast elkaar plaatst.

tracks:

01 There Are Such Things
02 Enclousure
03 Shoud've Been
04 Memories
05 This Bitter Earth
06 Mad About The Boy
07 Time Found
08 Bridges
09 Try Your Wings
10 Light Out Of Darkness
11 For All We Know
12 Passing Glance