© Rootsville.eu

Andries Boone (B)
tiltle: T.I.M.E.L.A.P.S.E
music: Filmisch - Soundscape
release date: march, 2021
label: Trad Records
info artist: A
ndries Boone

© Rootsville 2021


Andries Boone is al bijna 20 jaar een vaste waarde van vele Belgische gerenommeerde kunstenaars. In 2001 was hij medeoprichter van de filmische experimentele band ‘The Ballroomquartet’. In 2011 richtte hij 'MANdolinMAN' op, het beste mandolinekwartet van België dat traditionele Vlaamse muziek speelt op een zeer eclectische en moderne manier.

In 2019 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, genaamd C.O.L.O.R.S: Music for Mandolin & a Modern Consort. C.O.L.O.R.S is een instrumentale plaat, opgebouwd rond het geluid van de akoestische mandoline en geïnspireerd door hedendaagse bigbands, muziek uit de barok en filmscores. In maart 2021 kwam zijn tweede soloalbum uit, genaamd T.I.ME.L.A.P.S.E. Dit album is gecomponeerd en opgenomen tijdens de tweede Covid-lockdown in 2020.

Het geluid van het album wordt bepaald door de accordeon, mandoline & piano. Elektrische bas en Franse hoorn smaken alle nummers. Een cross-over sound tussen minimal pianomuziek en jazzy filmmuziek, maar altijd geïnspireerd door barokmuziek en traditionele volksmuziek, meer specifiek Kaukasische etnische muziek. De accordina speelt een belangrijke rol op deze denkbeeldige soundtrack.

Richting filmische muziek kom je in de wereld van Andries terecht waarbij het erop lijkt of je een volledig etmaal in een waas van onwerkelijkheid komt weg te dromen in de instrumentale wereld van deze muzikant.

Tracks:

01 2 AM
02 2 PM
03 9 PM
04 10 AM
05 11 PM
06 Early Sunset
07 Midday
08 Midnight
09 Sunrise

Musicians:

Andries Boone: accordina, mandoline en piano
Mathias Moors: elektrische bas
Rozanne Descheemaeker: hoorn