© Rootsville.eu

Annabelle Chvostek (Can)
tiltle: String Of Pearls
music: Singer-songwriter - Gypsy Jazz
release date: march 26, 2021
label: MQGV
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Annabelle Chvostek

© Rootsville 2021


Annabelle Chvostek is een door Juno genomineerde singer-songwriter en multi-instrumentalist wiens muzikale prestaties variëren van folk tot van jazz tot indiepop. Ze heeft muziek voor dans en film gecomponeerd, mede geschreven liedjes met Bruce Cockburn, en was voorheen bekend roots trio The Wailin 'Jennys.

Voor mezelf nog een onbeschreven blad maar al bij de eerste noten van "Je T'ai Vue Hier Soir (I Saw You Last Night) " was ik meteen verloren. Haar nieuwste album bevat 12 pareltjes van door jazz geïspireerde nummers alsof haar thuisbasis Toronto richting New Orleans en Parijs wordt getransformeerd. Liefhebbers van een Madeleine Peyroux zullen ook deze Annabelle Chvostek en haar "String Of Pearls" in de armen sluiten.

"String of Pearls" is haar zesde album en brengt haar samen met de Canadese singer-songwritertraditie en de nostalgie van haar Oosten Europees erfgoed met een langdurige band met Uruguay, die begon meer dan tien jaar geleden via haar Uruguayaanse echtgenoot. De liedjes werden gearrangeerd en gecoproduceerd in Montevideo door lange tijd medewerker, componist en multi-instrumentalist, Fernando Rosa, die ze in 2008 ontmoette en die ze opnam bandoneonpartijen op afstand voor haar album Rise in 2012.

Op "String of Pearls" verzamelde Fernando de stellaire tango en klassieke muzikanten van Uruguay om toe te voegen aan een eigentijds geluid dat teruggrijpt naar de korreligheid van de tango uit de jaren 30, vaudeville-cabaret en swingende hete jazz. Aan Canadese kant, al lang bestaande bandlid Tony Spina is terug op drums naast leden van Toronto's levendige Gypsy Jazz-gemeenschap. Bekroonde producer David Travers-Smith (The Wailin 'Jennys) werkt zijn magie in het samenbrengen de Canadese en Uruguayaanse tracking om een ​​uniek divers intercultureel, cross-temporeel geluid te bereiken montage.

Nummers als "D’être Humain" en "Belleville Rendez-vous" doet ze me aan de jazz manouche van onze eigenste Django Reinhardt denken daar waar ze met "Come Back" ons doet terugdenken aan die Parijse nachtegaal , Edith Piaf , dit met enige link uiteraard naar de Argentijnse tango. Paris a volenté ook met nummers als een walsje met "The Fool"...

tracks:

01. Je T'ai Vue Hier Soir (I Saw You Last Night)
02. String of Pearls
03. Cannabin
04. Walls
05. D’être Humain
06. Come Back
07. Belleville Rendez-vous
08. Just the Right Bullets
09. Halfway Through
10. The Fool
11. Firefly (You Just Love)
12. Baby Baby Baby