© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
tiltle: Bring It On (Single)
music: Alt-Blues
release date: february 18, 2021
info artist: Boogie Beasts


© Rootsville 2021


Dit jaar vieren deze "Boogie Beasts" reeds hun 10de lustrum en dat vieren met deze nieuwe single "Bring It On". Her en der in België maar niet in het minst ook buiten onze landsgrenzen zijn dit viertal een graag geziene band op de diverse podia. Een allereerste demo EP met als titel "The Game" kwam tot stand en met nummers als ‘My Own Way’ en ‘Soul On Fire’ ontstond er meteen een vaste kern van die hard fans.

De vraag om meer was niet meer te omzeilen en zo kwam er op het eind van 2015 de samenwerking met "Naked" en hun eerste full CD "Come And Get Me". Meteen was het voor deze Vlaams-Waalse samenwerking alle hens aan dek en werden de podia sinds toen "hot as hell" bij hun concerten. Tussen diverse singles door kwam er in 2019 de opvolger met het album "Deep". Helaas viel er dat jaar ook minder goed nieuw te rapen want mede-oprichter Mathias Dalle aka "The Goon Mat" kwam een sabbat periode in te lassen. Een paar steengoede guitarslingers kwamen zich aan te melden om de leegte in te vullen en de keuze viel toen op niemand minder dan "Patrick Louis", die zowel in Waals als in Vlaams België een graag geziene gast was.

Voor hun eerste Belgisch concert in de nieuwe formatie haasten we als fans ons onmiddellijk richting  "Frührocken" in het "Jünglingshaus" te Eupen. Wat we zagen en hoorden stemde ons nog meer optimistischer dan voorheen en zo stonden Jan Jaspers, Gert Servaes, Fabian Bennardo aka Lord Benardo en Patrick Louis er als nooit tevoren. In de bluesscène werden deze "Boogie Beasts" al gevolgd van dag 1 maar toch waren we aan het wachten op de grotere festivals in België.

Na "Howl" en "Mine All Mine" is deze "Bring It on" hun derde nieuwe single in deze bezetting. Ondertussen werden ook deze "Boogie Beasts" slachtoffer van de Covid-19 pandemie en werden we vrolijk toen ze in juli groen licht kregen bij onze vrienden van "DLB on Stage", dus wij in konvooi richting Mettet. We zagen ze nog in een korte periode in Hasselt, op More Blues en in hun stamcafé de "Blauwe Kater" waar het als vaneiges een feestje werd...maar toen gingen de concerten terug in lockdown.

Wachten op een volgende groen licht heeft geen zin en dus besloten ze maar "Bring It On" uit te brengen om zo de harten van de vele fans terug te verwarmen. Wat nu al als een paal boven water staat is dat deze hypnotische gekleurde alt-blues weerom iedereen in beweging zal komen te zetten. Een mix van howlin' voices, snedige gitaar rifjes en een harp die door been en merg komt te snijden. Ook voor de niet blues fanaten komt nu eindelijk de erkenning en worden ze vergeleken met klinkende namen uit het rock en pop gebeuren. In de bluesscène weten ze al meer dan 10 jaar wie deze Boogie Beasts zijn!

Nu nog enkel wachten op de nieuwe reeks concerten van de "Boogie Beasts". Van zodra het mag laten we het horen, we waren er ook bij op het 5-jarig feestje dus zullen we er ook zijn op het 10-jarig FEEST.

tracks:

01. Bring It On

musicians:

Gitaar, zang – Jan Jaspers
Gitaar, zang – Patrick Louis
Mondharmonica – Fabian Bennardo
Drums – Gert Servaes