© Rootsville.eu

Brigitte DeMeyer (US)
tiltle: Seeker
music: Singer-songwriter
release date: march 26, 2021
label: BDM Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Brigitte DeMeyer

© Rootsville 2021


Na jaren als werkende muzikant te hebben gewerkt, was het wonen in Nashville een goede zaak voor Brigitte DeMeyer. Door deel uit te maken van de levendige gemeenschap van artiesten en mensen uit de industrie van Music City, bleef ze bezig, terwijl ze haar plek uithaalde en daar woonde en werkte, terwijl ze haar jonge zoon opvoedde. Oorspronkelijk uit Californië, pendelde ze jarenlang naar Nashville. Fulltime verhuizen was een sprong in het diepe, een die zijn vruchten afgeworpen had. En hoewel het werk lonend was, zijn de grootste beloningen voor de kunstenaar de vriendschappen en partnerschappen die ze daar onderhoudt. Toen de dringende noodzaak om terug te verhuizen naar Californië plotseling voor haar gezin kwam, moest DeMeyer gaan. Maar haar geest blijft diep geworteld in het zuiden.

Co-geschreven en geproduceerd door Rix, die verscheen op de DeMeyer / Will Kimbrough-release Mockingbird Soul (samen met Oliver en Chris Wood), evenals DeMeyer's Savannah Road, toont Seeker prachtig DeMeyers veelzijdigheid als zanger en schrijver, waarbij hij zich gemakkelijk verplaatst van etherische tot vette vocale stijlen. Zoals bassist Chris Wood het verwoordde, is de samenwerking tussen DeMeyer en Rix. Haar emotionele stem en schilderkunstige teksten gecombineerd met Rix 'beheersing van piano en ritme zorgen voor een sprankeling. De chemie tussen de twee is solide.

"Mockingbird Soul" samen met Will Kimbrough meetellend is deze "Seeker" de 8ste digitale afdruk van Brigitte DeMeyer. Openen doet ze in een intieme sfeer met de ballad "All the Blue" waarna het met "Cat Man Do" plots wat opgewekter klinkt, dit maar ook soulvol. Net als op "Louisiana" kan je spreken van bijzonder soulvolle Americana. Op "Ain’t No Mister" komt Brigitte DeMeyer bijzonder jazzy over wat het album als bijzonder easy listning kan worden beschouwd.

tracks:

01 All the Blue
02 Cat Man Do
03 Salt of the Earth
04 Louisiana
05 Calamity Gone
07 Ain’t No Mister
08 Wishbone
09 Seeker
10 Roots and Wings and Bones