© Rootsville.eu

Charlotta Curves & Helge Tallqvist Band (Fin)
tiltle: Voodoo Woman
music: Blues
release date: 2021
label: Q Records
info artist: Layla Zoe


© Rootsville 2021


Met een regelmaat waarop je een klok kan gelijk zetten brengt de Finse harper Helge Tallqvist ons een Finse parel van blues en soul in de spotlights. Zo mogen we niet vergeten dat hij met Ina Forsman reeds een album uitbracht voor we hier van haar nog maar iets hadden vernomen. Zo was er in 2018 ook de ontdekking van Emilia Cisco die datzelfde jaar mede door Rootsville en Hookrock naar België werd gehaald en toen de revelatie bleek te zijn van editie 2018.

Op het album "Voodoo Woman" maken we nu kennis met Charlotta "Curves" Kerbs. Charlotta is afgestudeerd in ritmemuziek aan de Novia University of Applied Sciences in Jakobstad, Finland en werd in het voorjaar van 2013 muziekpedagoog. Werkt als freelancemuzikant, componist en zangcoach. Charlotta werkt met veel verschillende muziekstijlen zoals nordic folk, soul, jazz, pop en progressive rock en treedt ook op als soloartiest en met bands. Haar huidige bands zijn soul / funk band "Napkins" en jazz / folk kwintet "Charlotta Curbs Quintet". Heeft de eerste prijs gewonnen en werd ook geprezen voor beste jazzprestatie en beste interpretatie van het verplichte lied in Pärnu Ballaad International Vocal Competition 2013.

Op het album vinden we 10 nummers terug die ons naast de harmonica van Helge uiteraard ook de ritmes brengen van soulvolle blues getekend, Charlotta Kerbs. Het betreft hier pure feel good blues van het soort dat je nooit of te nimmer moe wordt. Vanaf opener "You Better Believe Me" zit je meteen mee in het aanstekelijke ritme. Nummers als "Packing Up" en het bijzonder soulvolle "One Day" maken het moeilijk om stil te staan.

Zelfs de titeltrack "Voodoo Woman" kan als floorfiller worden beschouwd en zo sluiten beiden vrolijk af met "Mercy". Meer dan een aanrader te noemen...

tracks:

01. You Better Believe Me
02. On My Way
03. Packing Up
04. Dealbreaker
05. One Day
06. Homeground
07. Voodoo Woman
08. Cut Me Down
09. I Have To Go
10. Mercy