© Rootsville.eu

Elles Bailey (UK)
tiltle: Sunshine City
music: Blues - Roots
release date: 2021
label: Outlaw Music
info artist: Elles Bailey


© Rootsville 2021


In 2017 vervorverde de uit Bristol afkomstige Elles Bailey met haar album "Wildfire" hier de Lage Landen. Een paar jaar geleden dook deze Elles Bailey op met haar EP 'Who I Am To Me' (2015) 'The Elberton Sessions' volgde in 2016, en meteen zorgde dit voor de nodige deining in de UK en er buiten.Het resultaat was toen een alom aanwezigheid op onze podia.

Elles Bailey vinden we terug in het brede scala van de werelden van Blues, Americana, Roots en Rock waarmee ze de onderscheidingen aan elkaar komt te rijven. Haar zang- en songwritingvaardigheden zijn even stratosferisch zoals blijkt uit albums Wildfire en de UK Blues Awards-winnaar van Album Of The Year, "Road I Call Home". Ze heeft de pandemie doorstaan en hoopt haar reputatie als verkeersstrijder voort te zetten naarmate de COVID-beperkingen worden opgeheven.

Terug op de weg, na de pandemie, was Elles de hele zomer van 2021 te zien op geselecteerde festivals. Nu toert ze terug voor de herfst van 2021. Bovendien stapt Elles van de weg op het land naar de zee door te spelen op Joe Bonamassa's 'Keeping The Blues Alive at Sea Mediterranean'-cruise in augustus 2022.

Nu brengt Elles Baley een speciale, limited-edition, 4-track CD uit: ‘The Sunshine City EP’. Dit omvat 'Sunshine City', 'Woman Like Me', 'Walk Away' en 'Love is Gonna Win'. De cd zal verkrijgbaar zijn bij de shows van Elles tijdens haar tour. Ze heeft een heel klein aantal beschikbaar kunnen stellen via de winkel op haar website.

'Sunshine City' slaat en hakt je met krachtige rockgitaar, vlotte percussie, boeiende bas en subtiel glanzende keyboards. Vervolgens bereid om versteld te staan als Elles 'uniek getinte leadzang het strijdtoneel betreedt en haar bereik, stijl en kracht laat zien. Al deze dingen smelten samen om van dit nummer een van Elles' rockiest releases te maken, die laat zien hoe een vrouw die terecht is gekroond tot "The Blues Princess" door Blues in de UK.

tracks:

01. Sunshine City
02. Woman Like Me
03. Walk Away
04. Love Is Gonna Win