© Rootsville.eu

Eric Starczan (F)
tiltle: Blues-O-Rama
music: Blues
release date: january 12, 2021
label: Montmorency Records
info artist: Eric Straczan


© Rootsville 2021


Eric Starczan is een talentvolle gitarist, music director, songwriter en nog zoveel meer uit Frankrijk. Met de hulp van enkele Britse muziekvrienden kwam dit prachtige "Blues-O-Rama" tot stand. Rocksinger Jennifer Jordan en de ons alom bekende Ian Siegal zijn die Britse vrienden. Dit album bevat 13 nummers waarbij deze drie klasbakken afwisselend aan bod komen. Een album dat varieerd van stompin' blues tot soulvolle songs en waarbij de invloeden uit diverse richtingen komen. Het album werd uitgegeven bij "Montmorency Records", een Frans onafhankelijk muzieklabel voor die creatieve artiesten uit de schaduw haalt naar optredens in de schijnwerpers.

Uiteraard komen de drie klasbakken aan bod op deze "Blues-O-Rama" openend met het al zeer aangename footstompin' "Whole Lotta Money". Door de samenwerking met Jennifer Jordan en Ian Siegal resulteert dit album tot één van de betere die ik dit jaar uit de boxen hoorde komen. Diversiteit troef van het soulvolle "You Don't Belong On This Heart", het met slide geïnfecteerde "Save My Soul " waarbij we de herkenbare klankkleur van Ian Siegel in de armen sluiten.

Ook de rauwe vocale kwaliteiten van Jennifer Jordan zijn als een pluspunt te ervaren. Met de titeltrack "Blues-O-Rama" hebben we een nummer waar zo wat het hele spectrum van de plaat wordt in samengevat. Alsof dit nog niet allemaal genoeg is pakt Jennifer met "Cry For Me" nog uit met een uptempo ballad. Na het howlin' "You Are Right For Me" uit de speakers galmt krijgen we nog met "Tipsy Lil Gypsy " een meer dan aardige afsluiter. Top! en misschien een tegenhanger van Ruf's Bluescaravan te noemen...

tracks:

01. Whole Lotta Money
02. You Don't Belong On This Heart
03. Save My Soul
04. Call Somebody Else
05. I Wanna Lay Down
06. We Gotta Try
07. Bluesorama
08. Cry For Me
09. Feel It For Yourself
10. You Are Right For Me
11. Tipsy Lil Gypsy

musicians:

Eric Starczan, Jennifer Jordan, Ian Siegal