© Rootsville.eu

Femi & Made Kuti (Nig)
tiltle: Legacy
music: Afro Beats - Jazz - Funk
release date: february 05, 2021
label: Partisa Records
info artist: Made Kuti - Femi Kuti
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2021


Vader en zoon Femi & Made Kuti herrijzen met dit dubbel album "Legacy +" vanuit de voetsporen van hun respectievelijk vader en grootvader, Afrobeat legende Fela Kuti. Deze “Legacy+” bestaat uit 2 nieuwe studio-albums. Net als De "Marleys" simultaan staan aan reggea en de "Sankars" aan raga staat de naam "Kuti" al decennia in voor Afrobeat. De ‘Afrobeat-heritage’ van de legendarische Nigeriaanse Fela Kuti wordt voorzien van vers bloed door zijn zoon Femi Kuti via het album “Stop The Hate” en diens zoon Made Kuti via “For(e)ward”.

In totaal kun je genieten van 18 nieuwe Kuti-songs vol ‘American funk and West African highlife with a sharp political tongue, often locked into spellbinding grooves that seem to go on forever to fall deep into the rhythm and dance away the worries’. Het zijn twee albums vol spetterende Afrobeat als ware ‘modern progressive freedom manifestos’; Femi Kuti’s “Stop The Hate” is wat traditioneler (met Made op bas, saxofoon en percussie), terwijl Made’s “For(e)ward” een iets modernere touch heeft. Beide albums werden geproduceerd door Sodi Marciszewer, die ook aan de knoppen draaide bij de 6 laatste albums van Fela Kuti.

Het is een erfenis die overal is doorgedrongen, van hiphop-samples op platen van Mos Def en Missy Elliot tot de huidige heropleving van de Londense jazz, geïllustreerd door Nubya Garcia en Moses Boyd. Fela's eigen kinderen zijn enkele van zijn meest rigoureuze acolieten: op dit dubbelalbum, toepasselijk getiteld Legacy +, werkt Fela's oudste zoon Femi samen met zijn eigen zoon Made om zowel een bloemlezing van de essentie van de muziek als een gebaar naar de toekomst te creëren.

tracks:

Tracks: Femi Kuti – Stop The Hate & Made Kuti - For(e)ward

 1. Pa Pa Pa
 2. As We Struggle Everyday
 3. Stop The Hate
 4. Land Grab
 5. Na Bigmanism Spoil Government
 6. You Can’t Fight Corruption with Corruption
 7. Show Of Shame
 8. Privatization
 9. Young Boy Young Girl
 10. Set Your Minds And Souls Free

 1. Free Your Mind
 2. Your Enemy
 3. Blood
 4. Different Streets
 5. Higher You’ll Find
 6. Hymn
 7. Young Lady
 8. We Are Strong