© Rootsville.eu

Georgia Randall (US)
tiltle: Hound Dog
music: Blues
release date: 2021
label: independent
info artist: Georgia Randall


© Rootsville 2021


Georgia Randall heeft een stem, dat is het minste wat je kan zeggen. Als het gaat om het maken van een paar covers, is haar vermogen om die Georgia Randall-touch op de deuntjes van andere mensen te brengen griezelig. Een goed voorbeeld is het titelnummer van haar nieuwe release "Hound Dog". Nu ga ik niet zo brutaal zijn om te zeggen dat mevrouw Randall een van de iconische vertolkingen van Hound Dog (Big Mama Thornton en Elvis Presley) overtreft, maar ze maakt het nummer zeker trots, en wat nog belangrijker is: ze maakt er haar eigen van.

Deze cd is haar vervolg op “Help Wanted” uit 2020. Deze opvolger, “Hound Dog”, is net zo goed. Randall zingt met begeestering op deze  9 geweldige nummers. Ze combineert echter verschillende genres en stijlen tot een opwindende, geheel eigen stijl. Te beginnen met de originel openingstrack "Isolation Blues". Gebruikmakend van haar songwritingvaardigheden, weeft ze een interessant deuntje uit dat de huidige dilemma's respecteert, en tegelijkertijd raakt ze aan wat we allemaal doormaken. De volgende song is een herhaling van een eerdere opname genaamd "Fever". Een bluesy heart-feel nummer dat een welverdiende update krijgt.

Georgia geeft haar draai aan een Amerikaanse klassieker, op "The House of the Rising Sun".. Het titelnummer “Hound Dog is puur Randall-plezier met een andere Amerikaanse klassieker, geschreven door Lieber & Stoller en oorspronkelijk opgenomen door Big Mama Thornton in 1952. Het volgende nummer is dan weer een herhaling van een eerdere cd genaamd “Rock & Roll Party". Een vrolijk nummer dat de luisteraar in beweging brengt. Het volgende is weer een zelf geschreven nummertje “She Likes It”, een aantal zeer zwoele vocalen die de sfeer bepalen met dit aanstekelijke nummer.

"Miss Sadie" is dan weer een rockend stuk dat het bloed een beetje in beweging brengt. Georgia laat haar stembereik horen in deze track. Een origineel nummer dat puur Georgia Randall is. Ze rondt de cd af met een ander Amerikaans klassiek nummer “For What It's Worth”, verwacht geen noot-voor-noot herhaling van de Buffalo Springfield song, maar ee eigen bewerking waar ze haar ziel volledig in gestoken heeft.

Al bij al een aangename plaat.

Tracks:

01. Isolation Blues
02. Fever
03. House Of The Rising Sun
04. Hound Dog
05. Voodoo
06. Rock & Roll Party
07. She Likes It
08. Miss Sadie
09. For What It's Worth