© Rootsville.eu

George Ensle (US)
tiltle: Be A Better Me
music: Americana
release date: 2021
label: Puff Bunny Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
George Ensle

© Rootsville 2021


George Ensle, high standard Americana at his best wich make us all better by listening...

Daar waar het er op leek dat tijdens de lockdown de nieuwe albums eerder haastig in elkaar waren gestoken lijkt het er nu op dat de melancholie bij de muzikanten boven komt te drijven, zo ook op deze "Be A Better Me" van de Texaanse singer-songwriter "George Ensle".

Tijdens de folkscene van de jaren 60 in Houston deelde George liedjes en podia met Townes Van Zandt, Guy Clark en Billy Joe Shaver. Nu, meer dan 50 jaar later, is hij een trouwe vertegenwoordiger van die tijd geworden, met behoud van de essentie van de volkstraditie, het verhalenlied. Zijn liedjes worden bevolkt door echte personages die je denkt te kennen, of zou willen, soms worstelend, maar uiteindelijk altijd dat sprankje hoop vinden. George's concerten zijn gevuld met ontroering en een gezonde dosis humor en wijsheid, waarbij hij zijn warme bariton begeleidt met zijn unieke fingerpicking-stijl op 6-snarige, 12-snarige, resonatorgitaar en soms met piano.

Hij heeft overheidssubsidies gekregen om als Artist in Residence op scholen te dienen, heeft 14 cd's uitgebracht in de VS en Europa, is opgenomen in de Houston Folk Music Archives aan de Rice University en is lid van de Texas Arts Commission Touring Artists Roster. George is de bedenker en regisseur van Portrait Songs, een op maat gemaakte songwritingservice die is ontworpen om eer te bewijzen aan dierbaren door ze 'Their Own Song' te geven. Hij geeft workshops songwriting en is een ambassadeur voor Soldier Songs and Voices, een non-profitorganisatie die gratis gitaren en songwritinglessen geeft aan veteranen als een vorm van post-conflictzorg.

Met 11 intiem gebrachte nummers neemt deze George Ensle je mee in zijn muzikale wereld. Met 10 originals en de traditonal "Down By The Riverside" kun je jezelf neervleien met een goed glas wijn om weg te dromen op nummers als de titeltrack "Be A Better me" of het bluegrass getinte "All in the Songs". De mooie ballad "Blue Love" dat hij samen schreef met Blaze Foley doet me wegmijmeren naar de hoogdagen van een Kris Kristofferson. Afsluitend doet hij met de African-American spiritual "Down by the Riverside", ditmaal met een dosis ragtime erin.

tracks:

01 Be A Better Me
02 $1.65
03 Front Porch Light
04 All in the Songs
05 River of Life
06 Blue Love
07 Scarecrow
08 Gone Fishin'
09 The Deep Wells of Her Eyes
10 The Unknown Soldier
11 Down by the Riverside