© Rootsville.eu

Heath Cullen (Aus)
tiltle: Springtime In The Heart
music: Americana
release date: 2020
label: Five By Nine Recordings
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Heath Cullen

© Rootsville 2021


Heath Cullen keert terug met zijn eerste nieuwe album in 5 jaar, "Springtime In The Heart". Het album werd opgenomen in Los Angeles met producer Joe Henry die driemaal een Grammy won en is het langverwachte vervolg op Cullen's samenwerking in 2015 met Elvis Costello's Imposters, de veelgeprezen "Outsiders".

In een mix tussen rock, folk en americana brengt Heath Cullen 10 nieuwe nummers. De release markeert ook Joe Henry's triomfantelijke terugkeer naar de stoel van de producer na een tumultueus jaar waarin hij een stadium 4-diagnose van kanker kreeg, nu gelukkig in remissie, en beschikt over een a-team van Henry's beste spelers, Jay Bellerose op drums, Jennifer Condos op elektrische bas, Adam Levy op gitaar, Patrick Warren op keyboards en Levon Henry op riet. Het album is opgenomen en gemixt door Pete Min en gemastered door Kim Rosen.

Cullen nam de 10 nummers op het album in drie dagen op, met wat hij omschreef als een zeer getalenteerd team van muzikanten. Het schrijfproces was dat Cullen de bandleden demo's stuurde een week voordat ze elkaar ontmoetten en elke speler hun eigen visie van het nummer zou schrijven, maar de demo's bevatten geen instructies en waren alleen hij en zijn gitaar. Zo onstond "Cowboy Truths" toch enigszins met een knipoog richting Shane MacGowan.

Het is tot dusver een turbulent jaar geweest voor Cullen, die het bosbrandenseizoen van Black Summer moest doorstaan, inclusief de branden die dicht bij Candelo kwamen, voordat COVID-19-beperkingen hem en andere muzikanten in het hele land beletten optredens op te geven en de kost te verdienen. Hij heeft Patreon omarmd als een middel om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien, dat een direct model voor artiesten en publiek heeft dat hij omschreef als "fantastisch", en hij nadert de 100 abonnees. Maar zodra de pandemie voorbij is en de beperkingen zijn afgenomen, is Cullen van plan om weer op te treden - met de eerste show als een lokale albumlancering in het stadhuis van Candelo.


tracks:

01 Things Are Looking Up
02 The Song Always Remembers
03 Song That I Know
04 Cowboy Truths (For Sam Sheperd)
05 Hurry Your Heart
06 The Shape Of Your Name
07 The Last Match
08 Home
09 Springtime In The Heart
10 Kill Switch

musicians:

Heath Cullen: vocals, guitar
Adam Levy: guitar
Jay Bellerose: drums & percussion
Jennifer Condos: bass guitar
Levon Henry: reeds
Patrick Warren: keys