© Rootsville.eu

Jacques Mees (NL)
tiltle: Sound Of The South (EP)
music: Americana
release date: february 16, 2021
label: independent
info artist: Jacques Mees


© Rootsville 2021


De getalenteerde Americana-muzikant en zanger begon gitaar te spelen toen hij ongeveer negen jaar oud was. Na een paar jaar gevormd te hebben en in kleine lokale folkbandjes te hebben gespeeld, besloot hij zijn carrière als soloartiest voort te zetten. Zijn liefde voor folk, country en bluesmuziek heeft geresulteerd in het opbouwen van een repertoire van liedjes die hij op duizenden podia over de hele wereld vertolkt. De nummers die je op veel van zijn albums zult horen, zijn geschreven door enkele van zijn mentoren en helden, zoals Bob Dylan, Townes van Zandt, John Prine en Guy Clark.

Al meteen vanaf opener "Bikerider" stel je vast dat dit Americana is op z'n best. De nummers worden op een laid back manier gebracht. De akoestische instrumenten, dit samen met de subtiele backing vocals maken ieder nummer telkens weer een beleving. Het rauwe van de klankkleur van Jacques Mees hebben nog het meetste weg van een Bob Dylan. Ergens verdwaald in de desert met "Sadder Prison" en titeltrack "South Of The South", blijf je ondanks het enkel een EP betreft, helemaal bevangen door de sfeer en het ritme.

Als afsluiter rest er nog de ballad "Vera" met een begeesterende elektrische gitaar en daarmee weet Jacques Mees wel iedereen te pakken met deze "South Of The South". Vijf nummers om bij weg te dromen en alle zorgen aan de kant te zetten.

tracks:

01 Bikerider
02 Gasstation Junky
03 Sadder Prison
04 South Of The South
05 Vera

musicians:

Jacques Mees: vocals, acoustic guitar
Martijn Kerkhofs: electric guitars, studio drum kit
Jos van Es: upright bass
Jolanda Haanskorf: background vocals
Nel de Jong: background vocals