© Rootsville.eu

Jake Ian (Can)
tiltle: Everything Has Holes
music: Singer-songwriter
release date: march 19, 2021
info artist: Jake Ian


© Rootsville 2021


Of je nu alleen speelt of met zijn begeleidingsband, het is Jake Ian's intelligente en tekstueel gerichte songwriting die altijd centraal staat en hem een groot aantal bewonderaars oplevert in de folk- en countryscene van West-Canada. Hij toerde en trad op in bars, coffeeshops, theaters, folkclubs en festivals in heel Canada en deelde het podium met artiesten als Hawksley Workman, Kelly Joe Phelps, Devil Makes Three en Tim Hus.

Op 19 maart 2021 brengt Ian zijn nieuwste verzameling nummers uit met de titel "Everything Has Holes", een uitgeklede solo singer-songwriter.

Hij geeft soms het gevoel dat hij een kompas vasthoud dat meestal op pijn wijst. Inhouden zoals iemand met drugs vasthoudt; meestal proberen te doen alsof het er niet is. Ik denk dat Jake het kompas steeds vaker tevoorschijn haalt. Misschien laat dit hem meer in anderen voelen. Er is een zeker gevoel van kalmte als je rustig wordt ondergedompeld in de kwetsbaarheid van dit alles. Ik weet. Op papier klinkt dit als een harde luisterbeurt. In de praktijk is het een rit zonder schuldgevoel, een gitaar, een stem en een mondharp. Door de eenvoud voelen de liedjes zo veel dichter bij huis als een oude vriend die op je bank slaapt. Op deze leeftijd kijk je vaker naar de spiegels en heb je spijt van de keren dat je dat niet deed.

Jake Ian, een Canadese troubadour die veel weg heeft van een vroegere Cat Stevens met diezelfde itimiteit waarmee hij zijn nummers brengt.

Tracks:

01 When The Sun Won't Come
02 By The Rocks & The Creek
03 Run For Your Life
04 Everythings Has Holes
05 I Can't Get Back There Anymore
06 Who We Were
07 Don't Get Into Town
08 Hang Your Head No More
09 Is It Really All Gone?
10 So Dear