© Rootsville.eu

Jimmy Reiter (D)
tiltle: Live
music: Blues
release date: january 15, 2021
label: Pogopop Music
info artist: Jimmy Reiter

© Rootsville 2021


Bijzonder soulvol is één van de kenmerken van het nieuwste blues album "Live" van Jimmy Reiter Waarmee het duidelijk wordt gesteld dat deze Reiter een graag geziene gitarist is bij namen als Big Daddy Wilson en Larry Garner. Uiteraard staan de 10 jaren trouwe dienst bij de Amerikaanse blueszanger en mondharmonicaspeler Doug Jay ook in de spotlights. Zijn solodebuut met "High Priest Of Nothing" dateert reeds van 2011 en daartussen bracht hij ook nog de albums "Told You So" en uit 2019 "What You Need" uit. ook als sessie muzikant heeft Jimmy reiter al meer dan zijn pluimen verdient. Waaronder bij Keith Dunn, Dede Priest en Chad Strentz, deze laatste die we uiteraard ook kennen van bij de Kingsnakes.

Zijn kunde op de sixstings heeft veel weg van de grooves van een B.B. King en voeg daarbij nog zijn soulvolle en warme klankkleur en zo weet je dat de bluesliefhebber aan zijn trekken komt. De opnamen van deze "Live" vonden plaats tijdens concerten in Duitsland en Oostenrijk. Bij de opener van dit 14 nummers tellende album bevinden we ons met "Waiting For My Luck To Change" te midden van de Chicago blues shuffles.

Na nog 2 originals komen we aan bij een oudje van Willie Dixon en deze "Too Many Cooks" lijkt na al de jaren nog steeds niet vergruisd. Van Chicago richting New Orleans met "I Shouldn't But I Do " een nummer waarbij de credits gaan naar Joe Caronna en Mac Rebennack aka Dr. John. Dit nummer vindt je ook terug op het album "What You Need" uit 2019. Met nummers als het eigen "I'll Take The Easy Way " en het samen met Doug Jay geschreven "Give It To Me Straight" bewijst deze Jimmy Reiter dat hij op het gebied van songwriting met niemand in de blues moet onder doen. Ook bij de shuffle "Hooked" gaan de credits naar Reiter en Jay. Alvorens we toe zijn aan de intense en afsluitende boogie " Jimmy's Boogie" krijgen we nog we nog een homage aan Allan Toussaint met diens "Who's Minding The Store?".

Deze '"Live" is warm aanbevolen en daarmee doen we ook een oproep aan alle festivals en clubs in de Lage Landen om eens even richting Oosten te kijken voor deze Jimmy Reiter. TOP!

tracks:

1. Waiting For My Luck To Change
2. What You Need
3. What's In It For Me?
4. Too Many Cooks
5. I Shouldn't But I Do
6. Hard Times (Have Surely Come)
7. I'll Take The Easy Way
8. Give It To Me Straight
9. Woman Don't Lie
10. It's Easy When You Know How
11. I'm Givin' In
12. Hooked
13. Who's Minding The Store?
14. Jimmy's Boogie

musicians:

Jimmy Reiter (guitar, vocals)
Nico Dreier (keys)
Jasper Mortier (bass, backing vocals)
Björn Puls (drums, backing vocals)

special guests:

Dmitry Suslov (tenor sax)
Jürgen Wieching (baritone sax)