© Rootsville.eu

JJ Milteau (F)
tiltle: Lost Highway
music: Blues
release date: 2021
label: Sunset Records
info artist: JJ Milteau


© Rootsville 2021

 

Als er twee gebieden zijn waarin Jean-Jacques Milteau uitblinkt, dan is het wel Blues en Country. Tegenwoordig is het in het genoemde tweede register dat hij tot onze vreugde opvalt.

Zoals gewoonlijk omringde hij zich met grote namen om zijn muziek voor ons te spelen: Manu Galvin op zang en gitaar, JY Lozac'h op pedal steel gitaar, Gilles Michel op bas, Christophe Deschamps op drums, en vooral zijn trouwe sidekick, Carlton Moody , op zang en gitaar! Carlton Moody, een van de oprichters van de Moody Brothers, werd tweemaal genomineerd voor de Grammy Awards en won 3 International Country Music Awards. Dit wil zeggen hoeveel deze muzikant wordt gewaardeerd en erkend! En hij kan net zo goed schrijven als hij weet wat hij speelt!

Niets revolutionair aan deze nieuwe plaat, getiteld “Lost Highway” van Jean-Jacques Milteau, behalve 10 weelderige interpretaties van prachtige countrymuziektitels ondertekend door H. Williams , C. Williams of zelfs JJ Walker, L. Payne , en J. Cash. De mondharmonicaspeler werkte zelf  mee aan de compositie van "Flying Scotsman" en C. Moody schreef "State Of Tennessee". Alle nummers klinken geweldig, maar de uitvoering van “Folsom Prison Blues” is magnifiek! De zang is onberispelijk en je voelt je gerustgesteld wetende dat Johnny Cash over ons allemaal waakt. ‘Lost Highway’ is dan weer een prachtige countryballad die bij ons duizend-en-een zeer aangename herinneringen oproept. Milteau levert bij deze alweer sterk werk af.

Tracks:

1. I Can’t Help If I’m Still In Love With You
2. She Thinks I Still Care
3. My Bucket’s Got A Hole In It
4. Mr Bojangles
5. Flying Scotsman
6. State Of Tennessee
7. Lost Highway
8. Your Cheatin’ Heart
9. Folsom Prison Blues
10. I’m So Lonesome

Musicians:

Jean-Jacques Milteau : harmonica
Carlton Moody: gitaar en zang
Manu Galvin: gitaar
J. Y. Lozac'h: pedal steel
Gilles Michel: bas
Christophe Deschamps: drums