© Rootsville.eu

Joanna Connor (US)
tiltle: 4801 South Indiana Avenue
music: Blues
release date: 2021
label: KTBA Records
info artist: Joanna Connor


© Rootsville 2021

 

Het nieuwe album van zangeres, songwriter en bluesgitarist, Joanna Connor wordt geproduceerd door Joe Bonamassa en Josh Smith en ziet de Blues-meesteres emotie en energie in elk nummer dat hier te vinden is, gieten. Bonamassa, naast Smith, toetsenist Reese Wynans, bassist Cavin Turner en drummer Lemar helpen Connor haar blues-spreuk uit te spreken. Haar unieke schrijf- en speelstijl geeft bluesmuziek een nieuw en opwindend randje. De albumnaam komt van de legendarische Chicago bluesclub, Theresa’s Lounge, een beruchte plek waar bluesmuzikanten van overal kwamen spelen.

Het eerste nummer, 'Destination', werd oorspronkelijk uitgevoerd door The Assassins, waarin Connor de hel oproept met vurig gitaarspel en een krachtige, dominante zang. ‘Come Back Home’ krijgt een echt vintage gevoel, schitterend met honky tonk piano van Wynans en Connor vervormde vocale toon en jammerende blueslijnen. Dit is back to basics Blues op zijn best.

Terwijl de bel luidt voor Luther Allisons 'Bad News', weet je gewoon dat dit nummer geweldig gaat worden. Emotioneel slide-gitaarspel wedijvert voor het middelpunt van Connor suggestieve vocale levering die kracht en intensiteit uitstraalt. Een snelle, krachtige boogie ramt mee in de vorm van 'I Feel So Good'. Met een moderner gevoel aan boord komt 'For The Love Of A Man', dat raast als een goederentrein en laat zien hoeveel talent er in deze band zit.

‘Trouble Trouble’ stort vervolgens zijn soulvolle blues uit terwijl het meesleept en een gruizige, gemene en humeurige stem omvat die oh zo goed klinkt. Een diepe baslijn beukt het pad uit voor 'Cut You Loose' die dicht bij de Blue Rock-grens duw. Het soepele 'Part Time Love' verleidt met smakelijke Sax-stukken, wat “sweet talk” met het Hammond-orgel en Connor zinderende stem. Het album eindigt met 'It’s My Time', een totaal ander nummer met licht psychedelische drumpatronen, een jaren zestig klinkende vocale vibe en een traag tempo waardoor Connors slidegitaarbeheersing centraal staat.

Joanna Connor schiet met deze plaat recht in de roos. Ze omringt zichzelf met muzikanten van wereldklasse en heeft een meesterwerk gecreëerd dat de blues op grassroots-niveau brengt en herdefinieert. Bij deze heeft ze een plaat uitgebracht waar nog lang zal over worden gepraat.

Tracks:

1. Destination (Feat. Jimmy Hall)
2. Come Back Home
3. Bad News
4. I Feel So Good
5. For The Love Of A Man
6. Trouble Trouble
7. Please Help
8. Cut You Loose (4:08)
9. Part Time Love (Feat. Joe Bonamassa)
10. It's My Time (Feat. Joe Bonamassa)