© Rootsville.eu

Joe Lewis Band (US)
tiltle: Up Next
music: Blues - Funk
release date: february 26, 2021
label: independent
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Joe Lewis band

© Rootsville 2021


Blues with a twist of funk, dit is het kenmerk van de Joe Lewis Band. Joe Lewis en zijn powertrio van Tom Cole op basgitaar en drummer Derrick Enyard begonnen 2020 door de "Lake of the Ozarks Blues Society" te vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis. Ze begonnen toen met het opnemen van hun vierde album, waarbij superproducer Kevin Shirley werd ingeschakeld om het album te mixen in zijn beroemde studio, The Cave, in Sydney, Australië, en het album te laten masteren door de legendarische Bob Ludwig.

De sessie begint met een galmende gitaar die ons naar het onconventionele liefdeslied ‘I Like It’ leidt, met woorden van toewijding op een funky groove. Lewis blijft zijn geliefde prijzen op de soultrack ‘Hot Lovin’ Momma, doet zijn best James Brown, samen met speciale gast Biscuit Miller die een authentieke baslijn van Bootsy Collins neerzet. De jumpblues ‘Can I Get With You’ bevat furieus toetswerk en speelse teksten op een geweldig dansbaar nummer. Lewis vertelt over zijn toewijding als zoeker op het dynamische ‘Do Your Work In Me’ en brengt vervolgens een ontroerend eerbetoon aan een dierbare overleden zus op de emotionele ballad ‘Broken Angel Of The Delta’, een echt hoogtepunt van het album.

Door deze Joe Lewis kan je ook de gospel in een moderne funky way aanzien door nummers als "Do You Work In Me" en het afsluitende "Jesus I Love The Way You Love". Op het instrumentale "Twang A Doodle Boom Boom" komen de herinneringen aan de "Hellecasters" terug opdoemen, swingend als nooit tevoren. Met de Texas shuffle "Baby Rocks The Boat" komt de blues dan weer op het voorplan. Deze "Up Next" betreft hier 10 originals van de hand van Joe Lewis.


tracks:

01 I Like It
02 Hot Lovin' Momma
03 Can I Get With You
04 Do You Work In Me
05 Broken Angel Of The Delta
06 Do Drop Inn
07 Twang A Doodle Boom Boom
08 Baby Rocks The Boat
09 Defying Gravity
10 Jesus I Love The Way You Love

musicians:

Joe Lewis: guitars, lead vocals
Tom Cole: bass, BG vovals
Derrick Enyard: drums, BG vocals

special guests:

Bobby Wilson: guitar on #2,3
Biscuit Miller: bass on #2,3