© Rootsville.eu

Josh Hoyer & Soul Colossal (US)
tiltle: Natural Born Hustler
music: Soul
release date: march 26, 2021
label: Color Red
info artist:
Josh Hoyer

© Rootsville 2021


Josh Hoyer leerden we in 2017 ook in Europa kennen mede door zijn deelname aan "The Voice" Amerika. Overigens bestond de band Josh Hoyer & Soul Colossal ook ervoor al. De band serveert pittige soul en funk van de bovenste plank en bestaat buiten Josh Hoyer (keys en vocals) uit Benjamin Kushner (gitaar), Blake DeForest (trompet), Larell Ware (drums), Mike Keeling (bas).


photo Josh Hoyer © Rootsville

In 2018 leerden we dan ook nader kennis maken met dit nieuwe soulfenomeen uit de States door zijn deelnama aan "Gevarenwinkel" festival. Heerlijke soul volle nummers zoals opener "Hustler" en het meer dynamische "Take Your Time". In een tijd waarin artiesten verstrikt raken in het bijhouden van de tijd en in het gesprek passen, maken Josh Hoyer en Soul Colossal muziek voor volwassen mensen met hun echte, authentieke songwriting. Met deze 'Natural Born Hustler' brengt hij zijn vijfde volledige album met tijdloze nummers die de afgelopen decennia zullen meegaan.

Geproduceerd door Eddie Roberts, spreekt 'Natural Born Hustler' fans van funky blues uit de vroege jaren 70, doo-wop met een moderne twist en betoverende psychedelische soul aan. Van begin tot eind blaast elk nummer een eigen leven in de plaat en het is duidelijk dat Hoyers enthousiaste fanbase en eclectische klankpalet niet beperkt zijn door leeftijd, opvoeding, religie, geloofsovertuiging of verschillen - ze zijn bedoeld voor iedereen die zoekt de geneeskunde van muziek, al blijft het verwachte vuurwerk toch enigszins achterwege. Blij worden we dan wel weer van de NOLA funk op "Gimme That Lovin" maar blijft dan met het afsluitende "Ring The Bells" weerom sluimeren in de grijze zone.

Tracks:

01 – Hustler
02 – Whisper
03 – Take Your Time
04 – Changing
05 – Sunday Lies
06 – The Night
07 – Take My Chances
08 – Automatic
09 – Gimme That Lovin
10 – Ring The Bells