© Rootsville.eu

Kiko and The Blues Refugees (PT)
tiltle: Threadbare
music: Blues - Soul
release date: 2021
label: independent
info artist: Kiko and The Blues Refugees


© Rootsville 2021


Recht uit het hartje van Porto komen deze "Kiko & The Blues Refugees". Met deze "Threadbare" laat dit vijftal ons kennis maken met hun soms wel bijzondere soulvolle blues. Het kwintet Kiko & The Blues Refugees maakt van de blues een startpunt voor een reis langs de wegen waar het genre zich verspreidt en kruist met andere genres als rock n'roll, rhythm and blues, soul en jazz.

Voor onze contreien nog helemaal onbeschreven en ook in hun eigen Portugal is er weinig te vinden van deze band alhoewel ze met deze "Threadbare" hier toch een onuitwisbare indruk nalaten. Portugees-Amerikaanse muzikant, componist en producer Kiko Pereira, begeleid door gitarist António Mão de Ferro, toetsenist Jorge Filipe Santos, bassist Carl Minnemann van drummer João Cunha en een andere reeks gasten - en met de productie van Mário Barreiros - om een ​​album op te nemen dat neemt de luisteraar mee door dit universum van Amerikaanse muziek, in elf originele thema's.

"Threadbare" legt in één woord het geluid, de muzikanten en de essentie van het album en het project uit, iets gebruikt maar gemaakt van ervaring zoals de muzikanten die dit album hebben opgenomen. "Threadbare" is ook het logische pad voor muzikanten, die deze klanken en esthetiek in de matrix hebben die niet gaan in modes of paden die afwijken van de bluesziel.

Van de ballad en opener "If This Is The End Of Me " over het meer rockende "Poor Man's Justice" langsheen het barrelhouse bluesje "Sugar For Your Instagram" tot de funky floorfiller "Say It (To My Face)" maken Kiko Pereira een best wel heel aardig debuut.

Tracks:

 1. If This Is The End Of Me
 2. Poor Man's Justice
 3. Giver
 4. Too Lazy To Be A Nice Guy
 5. Fake News
 6. Sugar For Your Instagram
 7. Say It (To My Face)
 8. Sittin' And Wishin'
 9. Deep
 10. Ain't Gone Yet
 11. The End, Again