© Rootsville.eu

Leeann Atherton (US)
tiltle: Fallen Angel
music: Blues - Americana
release date: 2021
label: Rainstorm Records
info artist: Leeann Atherton


© Rootsville 2021


Deze Leeann Atherton zal voor velen nog een onbeschreven blad zijn. Feit is echter dat haar nieuwe album, "Fallen Angel" een ideale introductie is. Het weerspiegelt een uniek talent, een vrouw die gemakkelijk tussen verschillende genres navigeert en erin slaagt te voorkomen dat ze in een bepaald genre wordt getypeerd. Ze verandert net zo gemakkelijk van stijl als tijdens haar muzikale reis, een reis die haar van Charleston naar Nashville leidde, en uiteindelijk naar Austin, de plaats die ze momenteel haar thuis noemt.

Of het nu de uitbundige energie is van het openingsnummer 'Smack Dab in a Miracle', de overtuigende overtuiging van 'Fallen Angel' of de feestelijke houding van 'Cleaning House', Athertons onophoudelijke vermogen om een ​​opmerkelijk scala aan emoties en expressie te overstijgen, maakt haar een unieke aanwezigheid, ongeacht de setting of omstandigheid. De blues en gospel gefilterd door "Lift Me Up" is even betoverend als meesterlijk, net zoals de ziel en sass die "Champagne and Pills" aandrijven onderstreept haar vermogen om haar drive te combineren met uitdagendheid. Evenzo sparen "Cheaters Game" en "Little White Lies" geen empathie voor degenen die de spiegel oversteken van vertrouwen naar verraad.

In samenwerking met producer Mac McNabb, die ook het voortouw neemt op gitaar, serveert de oude Austin singer-songwriter Atherton een dozijn originele nummers die haar organische balans tussen soul, folk, blues en andere stijlen laten zien. Het album valt deels op door de aanwezigheid op drie tracks van de bekende drummer Barry "Frosty" Smith, in wat waarschijnlijk een van zijn laatste sessies was voor zijn dood in april 2017. Het spirituele slotnummer, "Motherless Children's Club", werd opgenomen. woon bij de herdenkingsdienst voor Athertons moeder. Hier is een recente live versie van de albumtrack "Straight From the Heart".

tracks:

01. Smack Dab In A Miracle
02. Joy
03. Fallen Angel
04. Straight From The Heart
05. Brand New Way Cool
06. Eve
07. Lift Me Up
08. Champagne And Pills
09. Cheater's Game
10. Little White Lies
11. Cleaning House