© Rootsville.eu

Mark Viator & Susan Maxey (US)
tiltle: Where The Road Leads
music: Americana Roots
release date: 2020
label: Rambleheart Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Mark Viator & Susan Maxey

© Rootsville 2021


Sinds hun ontmoeting op het Kerrville Folk Festival in 1991, hebben Mark Viator en Susan Maxey een muzikale reis gemaakt door de locaties van Austin TX, door de Rocky Mountains, het Amerikaanse Westen en Louisiana. Op basis van hun uiteenlopende achtergronden - voor Mark, countryblues, R&B, singer-songwriters en de ritmes van zijn Cajun-roots, en voor Susan, klassieke country-twang en songwriters uit Texas hebben ze een sound ontwikkeld die door wortels gedreven en origineel is.

Ze ontwikkelden hun aanpak door te spelen en te zingen met Austin-artiesten als Jim Stringer, Slaid Cleaves, Jane Gillman, Steven Fromholz, Bobby Bridger en vele anderen, waarbij ze hun ambacht ontwikkelden en hun contributie betaalden. Een Viator & Maxey-show brengt je een steeds evoluerend repertoire van originele liedjes over snelwegen, orkanen, roodstaarthaviken en de roep van liefde. Hun nauw verweven vocale arrangementen worden aangedreven door Susan's soulvolle stem en onderstreept door Mark's National slide en suggestief gitaarspel. Samen leveren ze een krachtige show die put uit de ritmes van South Louisiana en de tijdloze kwaliteiten van de troubadours in Texas.

Deze "Where The Roads Leads" van dit Texaanse duo is de opvolger van het in 2014 uitgebrachte "Bottom Of The Blues". Hun Americana roots muziek leunt ook dicht aan bij country blues en laat zich gewillig luisteren. Het album wordt opgedragen aan James "Bubba" Viator en zijn verhalen. Voor de opnamen trokken ze naar de Rambleheart Studio samen met een hele resum muzikanten. Chris Olson, Ed Frieland, Carl Kessee, Ralph Power, Richar White, Peter Scwarz, Ray Smith, Carl Minor en Jane Gillman op de harmonica volgden in hun zog.

Van de 12 nummers staan er 9 originals op. Onder de covers vinden we onder meer "Tore Up From The Floor Up" van country zanger John Lilly, niet te verwarren met "Tore Up" van The Paladins waar we diezelfde zinspeling te horen krijgen. Het cajun'ke "Bye Bye Bayou" is dan weer van Jim Stringer. Nummers waarvan de vrolijkheid van af straalt. Ook het eigen geschreven "Where The Road Leads" straalt warmte uit, iets wat kan gezegd worden van het hele album.

tracks:

01. My Old Man
02. Tore Up From The Floor Up
03. Call of Love
04. Before I Disappear
05. Cajun Navy
06. Silent Vow
07. Tumbleweed Graves
08. Where The Road Leads
09. Bye Bye Bayou
10. Somewhere Else
11. Teach Me How To Stay
12. Suitcase Of Memories