© Rootsville.eu

Mathis Picard (US)
tiltle: Live At The Museum
music: Jazz
release date: january 28, 2022
label: Outside in Music
promotion: Lydia Liebman Promotions (Baris Bossis)
info artist:
Mathis Picard

© Rootsville 2021


"Live at the Museum" komt op het moment dat Picard net van de hielen zit van zijn veelgeprezen, genre-buigende debuut-EP World Unity die in 2020 werd uitgebracht (Outside In Music). World Unity zette Picard op de kaart als "een fascinerende naam om in elke context te volgen" (All About Jazz). Langverwacht, presenteert Picard eindelijk zijn eerste solo piano-uitje waardoor zijn tomeloze uitvinding kan worden gehoord in een uitgeklede context - een viering van zijn onnavolgbare geluid.

Het album, opgenomen in januari 2019, is een sonische reis waarin Mathis het museum van zijn eigen leven in muziek verkent, waarbij hij zijn roots in jazz, klassieke en elektronische muziek eert en onder de aandacht brengt. Door Picards eigen verfijnde curatoriële lens eert "Live at the Museum" het werk van de grote klassieke en jazzcomponisten die zo invloedrijk waren op Picards persoonlijke muzikale reis met gedurfde en suggestieve interpretaties van klassieke stukken en een indrukwekkende reeks van Picards eigen composities. Zowel uiterlijk expressief als innerlijk introspectief, bevestigt "Live at the Museum" Picards status als een werkelijk onvergelijkbare, gerespecteerde vernieuwer van zijn generatie.

"Live at the Museum" legt een bijzonder levendige avond met livemuziek vast in het National Jazz Museum of Harlem in New York City. Het evenement omvatte live schilderen en tekenen, een dansruimte, schminken en een enthousiast, aandachtig publiek van luisteraars.Het album is op locatie opgenomen door geluidstechnicus Todd Carter.

tracks:

1. The Creation Of The World (John Lewis)
2. Cuttin Out (Willie “The Lion” Smith)
3. Earthalude (Mathis Picard)
4. Snake Song (Mathis Picard)
5. Leia’s Theme (John Williams)
6. Like Blue (Mathis Picard)
7. Firelude (Mathis Picard)
8. Le Gibet (Maurice Ravel)
9. In A Mist (Bix Beiderbecke)
10. Clouds (Mathis Picard)
11. Woodland Fantasy (Willie “The Lion” Smith) Featuring Savannah Harris on drums.