© Rootsville.eu

M G Boulter (UK)
tiltle: Clifftown
music: Singer-songwriter - Folk
release date: april 23, 2021
label: Hudson Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: M G Boulter

© Rootsville 2021


"Clifftown" is het nieuwste album van M G Boulter met daarop 12 nieuwe originals. Boulter's nieuwe album Clifftown, met de iconische Southend On Sea ‘Olympia’ op de cover, brengt op unieke wijze de personages, persoonlijke geschiedenissen en verhalen over het opgroeien in een Engelse buitenwijk aan zee in kaart. Zijn liederen zijn zowel opmerkzaam als aangrijpend; hier vind je de neonlichten en de geur van verbrande suiker van een zaterdagavond aan zee, maar ook de eenzame Essex noir van het kweldergebied.

Vaak aangeduid als de artiest van de kunstenaar, is M G een veelgevraagde medewerker in de folk en Americana scènes, met een aanzienlijke ambtstermijn in de Simone Felice Group, The Duke and the King, Emily Portman's Coracle Band, Blue Rose Code en The Owl Service. Het appel van muzikanten die op Clifftown verschijnen, is onder meer Pete Flood en Sam Sweeney (Bellowhead), Lucy Farrell (The Furrow Collective) en Richard Warren (Spiritualized, Mark Lanegan en Dave Gahan). Clifftown werd geproduceerd en opgenomen met een oude medewerker Andy Bell.

Na eerder twee albums en talloze EP's te hebben uitgebracht, is Clifftown tot nu toe het meest complete werk van M G. een meeslepende wereld die rijk is aan alledaagse levens, opgevangen door kermisvet en hersenloze 9 tot 5 banen. Zoveel als sociaal commentaar als een eerlijke ansichtkaart van zijn geboorteplaats, Clifftown is een voortreffelijke en levensbevestigende verkenning van de moderne buitenwijken en de Britse kust door een van de beste songwritingtalenten van het VK.

 

tracks:

01. Midnight Movies
02. Soft White Belly
03. Clifftown
04. Nights at the Aquarium
05. The Author of All Things, She Speaks
06. Icy Paw
07. The Slow Decline
08. Fan of the Band
09. Simon of Sudbury
10. Night Worker
11. Remnants
12. Pilate