© Rootsville.eu

New Moon Jelly Roll Freedom Rockers (US)
tiltle: NMJRFR vol. 2
music: Blues
release date: 2021
label:
Stony Plain Records
info artist:
NMJRFR

© Rootsville 2021


De “New Moon Jelly Roll Freedom Rockers Volume 2” zit vol met dezelfde kameraadschap en muzikaliteit als zijn voorganger. Evenzo gekozen uit sessies opgenomen in 2007, bestaat dit vervolg beslist niet uit louter restjes of anderszins ondermaatse nummers die oorspronkelijk niet zijn uitgebracht. Integendeel.

Deze geweldige band verbindt zich door een gedeelde toewijding aan de genres waar ze van houden. Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat het geheel zo zelfverzekerd klinkt als op Doug Sahm's baanbrekende Tex-Mex 'She's About A Mover' evenals het toepasselijk en van de hand van Charlie Musselwhite, "Blues For Yesterday." Dat deze plaat opent.

De versmeltingen van geest en stijl vallen niet te ontkennen, ongeacht wie er op een bepaald nummer voorkomt: zoals de gemakkelijke shuffle voor Jimbo Mathus '' Searchlight (Soon in the Morning) of het kunstzinnige , wat  melancholische '"Oh Lord Don't Let Them Atomic Bomb On Me."
De band is ook niet vies van covers van iconische bluesfiguren zoals Junior Wells '"Messin' With The Kid", Jimmy Reed's "Can't Stand To See You Go "en Earl Hookers" Blues Guitar. " De de boys doen dat ook met brio.

Die continuïteit  hebben ze ook met het "Blues Is Mighty Bad Feeling" van de Mississippi Sheiks. Het spookachtige "Black Water" van Chicago-bluesveteraan Musselwhite geeft hier nog een andere uitdrukking van continuïteit. Met deze plaat leveren deze muziekgrootheden een fijn stukje werk af die elke bluesliefhebber zonder veel problemen zal weten te smaken.

Tracks:

01. Blues For Yesterday (Feat. Charlie Musselwhite)
02. She’s About A Mover (Feat. Alvin Youngblood Hart)
03. Searchlight (Feat. Jimbo Mathus)
04. Oh Lord, Don’t Let Them Drop That Atom Bomb On Me (Feat. Jim Dickinson)
05. Greens And Hams (Feat. Jimbo Mathus)
06. Messin’ With The Kid (Feat. Jim Dickinson)
07. Black Water (Feat. Charlie Musselwhite)
08. If Blues Was Money (Feat. Alvin Youngblood Hart)
09. Can’t Stand To See You Go (Feat. Jim Dickinson)
10. Blue Guitar
11. Blues Is A Mighty Bad Feeling (Feat. Jim Dickinson)

Musicians:

Charlie Musselwhite: mondharmonica
Jim Dickinson: multi-instrumentalist
Luther Dickinson: gitaar
Cody Dickinson: drums
Jimbo Mathus: gitaar
Alvin Youngblood Hart: gitaar
Chris Chew: bas.