© Rootsville.eu

Ralph de Jongh (NL)
tiltle: I Love Real Live
music: Rock 'n Roll
release date: 2021
label: Ralph de Jongh Recordings
info artist: Ralph de Jongh

© Rootsville 2021


A Tribute with A Slightly Touch of Rock 'n Roll. Het moet uiteraard van een Nederlandse rocker komen, deze homage aan onze Belgische rocker Arno Hintjens. Verbazen dat Ralph de Jongh allweer met nieuw materiaal komt aanzetten doet het me al lang niet meer. Dat het nu juist Ralph moet zijn die een homage brengt aan Arno, Charles et Les Lulus en/of TC Matic is wel lichtjes verbazend.

Op deze "I Love Real Live" vinden we 7 nummers terug. Bij Ralph de Jongh kan je in princiepe kiezen uit twee straatjes. Ofwel zit je te midden in de rock 'n roll avenue richting de Stones of je bewandelt samen met de Jongh de ondoorgrondbare paden van de blues. Bij dit nieuwe werk zit je op een thin line tussen beide. Met opener "I Love The Real Live" zit je te midden van die avenue daar waar je met "Blind Boy Long Way from Home" de akoestische en diepgaande blues kan beleven.

Het rock 'n roll beest in Ralph en zijn Quartet komt dan weer bovendrijven op " I’ve Been Bleeding out so long my Friend" en sluit hij toch weer alom verrassend af met "What Your Heart Is Saying All The Time" en zo is "Love" dan ook dat ding waar hij van houdt. Tot volgende week of maand zeker ;-). Als een paal boven water staat dat we alsmaar meer en meer gaan houden van die Rosendaalse blues en rock. Peace among us bro'.

tracks:

1. I Love The Real Live
2. I'm Almost Ceady
3. Stares in the Wishing Well
4. Blind Boy Long Way from Home
5. Thank You for the Sun & For Your Love
6. I’ve Been Bleeding out so long my Friend
7. What Your Heart Is Saying All The Time

musicians:

Marcel Wolthof: drums
Nico Heilijgers: bass
Tim Birkenholz: Guitar
Ralph de Jongh: guitar& vocal.