© Rootsville.eu

Ruben Bertrands (B)
tiltle: After Hours
music: Blues 'n Roots
release date: february 25, 2021
label: independent
info artist: Ruben Bertrands


© Rootsville 2021


Als freelance journalist en muzikant met een hart voor de blues is het niet altijd evident om je een zijdig in te spannen voor een keuze. Na meer dan 3 jaar sleutelen aan 10 nummers is het er dan toch van gekomen en bracht deze Leuvense muzikant zijn album "After Hours" vorige maand uit. Hijzelf beschrijft het als Blues 'n roll, country for the lonely, folk for the soul. Wij stellen vast dat dit een mix is van diverse stijlen met als leidraad blues en daarmee is de Leuvense muziekscène weer een pareltje rijker.

Als duiveltje-doet-al kwamen we Ruben voornamelijk tegen in "Het Depot" te Leuven en samen met zijn onafscheidelijke vriend heb ik hem meermaals zien schitteren op het podium van deze cultuurtempel, zoals in 2017 aan de zijde van "Big Apple Blues".


photo RB © Rootsville

Op deze "After Hours" vinden we 10 nummers terug en opent hij ingetogen met "All Aboard". Heerlijk luisteren is ook de intense ballad "Gone Pt.1". Een mix van blues en singer-songwriter nummers waarmee hij zich ook thuis voelt als busker. Na een decennium overal op straat te spelen, kan hij beweren dat hij bij die mannen ben geworden waarvoor hij alle bewondering heeft, een reizende bluesman.

Op "Long Distance Call" neemt de rock 'n roll de bovenhand en kan hij zich ook volledig uitleven op zijn Mississippi Saxofoon die altijd wel in zijn nabijheid is terug te vinden. Volkomen Delta gericht is zonder meer het bluesje "Jack & Jill". Enkele sterke covers inlassen doet het album zeker geen slecht. Zo is er in eigen arrangement een interludium met de original "You Are My Sunshine". Met "Gone Pt.2" haalt hij het tempo iets strakker aan waarna hij deze "After Hours" in alle schoonheid afsluit met "The Road" met een bruggetje naar "The Band". Zoals Robert Zimmerman al stelde, It's all good!

tracks:

01. All Aboard
02. Gone pt.1
03. Long Distance Call
04. Walk Of Shame
05. Fat Cat
06. Brazilian Thongs in the Moonlight
07. Jack & Jill
08. You Are My Sunshine
09. Gone Pt.2
10. The Road