© Rootsville.eu

Scott Ellison (US)
tiltle: There’s Something About the Night
music: Blues
release date: january 14, 2022
label: Liberation Hall
info artist: Scott Ellison
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Scott Ellison, een getalenteerde singer-songwriter, gitarist en bluesrocker, werd geboren op 13 juni 1954 in Tulsa, OK. In de jaren '70 was Tulsa een onverwacht broeinest geworden van op blues gebaseerde rockbands, zoals bewezen door zowel Eric Clapton als Freddie King's begeleidingsbands uit het gebied. Het was de perfecte match voor Ellison met zijn zware gitaarversnipperende bluesstijl. Het was rond diezelfde tijd dat Ellison begon te spelen met legendes in het vak, zoals countryzangeres Jesseca James (de dochter van Conway Twitty) in 1977 en de beroemde bluesman Clarence "Gatemouth" Brown in 1981.

Scott's grootste sensatie als artiest was de opening voor BB King, in het Performing Arts Center in Tulsa, Oklahoma in 2009. BB King riep Scott op om twee keer te spelen tijdens zijn show. Zijn vorig album, "Walkin Through The Fire", werd geproduceerd op zijn eigen label JSE Records Inc. Deze cd kreeg lovende kritieken. Nummers van "Walkin Through The Fire" werden geschreven met Walt Richmond en Charles Tuberville, die beiden de cd produceerden. Walt toerde en nam op met Bonnie Raitt, en meest recent toerde en speelde hij keyboards op JJ Cale's en Eric Clapton's Grammy winnende album: "Road to Escondido".

Voor zijn nieuwe album "There’s Something About the Night" aanzag Scott Ellison de gelegenheid om zich te verfijnen benadering van elk aspect van het creatieve proces, en resultaten zijn hemels. Buitenspel gezet van zijn gebruikelijke tournee van muur tot muur vanwege Covid lockdowns, hij nam voordeel van de bestede tijd thuis om het meeste te creëren gericht album van zijn multi-decennium carrière. Dit is zijn 13e album. Zoals vrij veel alle anderen, beginnend rond maart vorig jaar, zat Scott Ellison thuis! Gedwongen worden uitgeschakeld de weg had kunnen zijn het beste dat ooit is is mij overkomen van een creatief standpunt. Over het verloop van 14 sporen, Ellison's brandende gitaar en soulvolle zang zorgt voor een krachtige een-tweetje.

Je kan dit album best beschrijven als Chicago meets Texas shuffle naar volledige tilt blues-rock workouts, puur soulblues en zo ongeveer elk punt ertussen, de album checkt alle Blues dozen en nog wat. Schrijven en opnemen van zijn geboorteplaats Tulsa. De plaatkenmerken zijn primaire steun en touring band op sommige tracks en een scala aan Los All-stars uit Angeles inclusief leden van Eric Clapton's band en Albert Lee's band op anderen. Ellison schreef ook mee aan tien nummers met Michael Price voor Bobby "Blue" Bland, en die Ellison een geeft ontroerende behandeling om voor de eerste single van de plaat. Met deze "There’s Something About the Night" neemt Ellison's verleden en heden opnieuw onder de loep en vindt ze opnieuw uit als een gewaagde sjabloon voor de toekomst.

tracks:

1. Half a Bottle Down
2. There’s Something About the Night
3. Ain’t No Love In the Heart of the City
4. Bury Your Bone at Home
5. Blowin Like a Hurricane
6. Salina
7. Meat and Potatoes
8. Feast or Famine
9. Good Year for the Blues
10. I’m Ready Baby
11. Mirror Image
12. Chains of Love
13. Revolutionary Man
14. Where Do You Go When You Leave

musicians:

Scott Ellison Lead Vocal, Background Vocals, Lead and Rhythm Guitar, Electric Slide Guitar and Bass Chris Campbell Lead Vocal
Rick Robbins Rhythm Guitar
Lou Castro Bass
Jon Parris Bass
Robbie Armstrong Drums
Jamie Oldaker Drums
Todd Wolf Drums
David Teegarden Drums
Ron McRorey Drums
David Teegarden Shakers and Tambourine
Jon Greathouse Hammond B3, and Piano
Dick Sims Hammond B3
Walt Richman Piano
Scott McQuade Accordion
Hank Charles Piano
David Bernston Harmonica
Ginger Blake, Maxine Waters, Julia Waters and Oren Waters Background Vocals
Marcy Levy Background Vocals