© Rootsville.eu

Scott McKeon (UK)
tiltle: New Morning
music: Bluesrock - Rock
release: april 23, 2021
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Scott McKeon

© Rootsville 2021


"New Morning" is weerom een stukje masterclass van de Britse meester-gitarist Scott McKeon. Scott groeide op in Zuid-Engeland op een dieet van Buddy Holly, Eddie Cochran, Chuck Berry, Gene Vincent, Hank Marvin en andere rock-'n-rollmuziek uit de jaren 50, evenals Stevie Wonder, Steely Dan, Motown, RnB en soul, via de platencollectie van zijn ouders. Aanvankelijk geïnspireerd door de liefde van zijn vader voor blues, soul en rockmuziek, begon hij op vierjarige leeftijd met gitaar spelen en heeft hij een reputatie opgebouwd als een van de meest gevraagde gitaristen in de UK, zowel in de studio als live.

In 2007 debuteerde Scott McKeon met een ijzersterk album “Can’t Take No More”, vette bluesrock in de traditie van Steve Ray Vaughan en Doyle Bramhall II. Met dit album plaatste Scott McKeon zichzelf in de schijnwerpers en de Brit werd gevraagd om als voorprogramma te fungeren voor artiesten als Johnny Winter, George Thorogood, Eric Clapton en Joe Bonamassa.

Op deze "New Morning" vinden we 9 instrumentale meesterstukjes terug zoals Scott alleen deze kan brengen, dit in een mix van bluesrock en soms psychedelische getinte rocknummers. 'New Morning' werd geproduceerd door Paul Stacey en opgenomen in de RAH Studios in Londen en bevat Jeremy Stacey op drums, Rocco Palladino op bas en Gavin Conder als zanger op verschillende tracks. Het nummer " Third Eye Witness" werd op 19 februari uitgebracht als single.

In 1998 werd hij tot "Young Guitarist of the Year" van het tijdschrift "Guitarist" en sindsdien heeft hiij een reputatie opgebouwd die ook met deze "New Morning" moeiteloos in stand wordt gehouden. Het is dan ook daardoor dat Scott ons doet meedrijven op het fuzzgeluid uit de jaren 60 in een sfeer van weelderig opgebouwde jams. Swingend en met een jazzy intro schittert McKeon op de opener “Fight No More”. Alsof een Hendrix geïntrigeerde sound van de gitaar samen met de Hammond grooves van Boss Stanley en de kippenvel oproepende backing vocals in een soulvolle explosie apotheose eindigen. Meteen ook mijn favoriete nummer op dit album.

Negen tracks en zo goed als een vol uur met instrumentale hoogstandjes ondersteund door de zuinige vocale sidekicks van de talentvolle Gavin Conder. Van det gepassioneerde titeltrack 'New Morning' die ons in een roes doorheen de dag komt te brengen over het funky "Everything is Nothing " tot het ingetogen "Take Me Back" is het enkel genieten van dit album...


1. Fight No More
2. New Morning
3. Zapruder
4. Fego
5. Angerstein Road
6. Third Eye Witness
7. Crossfader
8. Everything is Nothing
9. Take Me Back