© Rootsville.eu

Skylar Rogers (US)
tiltle: Firebreather
music: Soul Rockin' Blues
release date: january 29, 2021
label: independent
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Skylar Rogers

© Rootsville 2021


Skylar Rogers is geboren en getogen in enkele van de moeilijkste buurten van Chicago. Ze leerde op jonge leeftijd dat muziek mensen bij elkaar bracht en groeide op met het luisteren naar muziek waar haar moeder (zelf een zangeres) naar luisterde of naar zong. Deze opvoeding legde de basis en gaf Skylar de drive en passie om een ​​carrière in de muziek te verkennen. Skylars "Soul Rockin’ Blues" geluid is beïnvloed door Tina Turner, Etta James, Billy Joel en Koko Taylor.

Skylar lanceerde met succes haar debuut-EP "Insecurities" (ook terug te vinden om dit album) en begon in 2019 nationaal te toeren, waaronder optredens in het St Louis 'National Blues Museum en Beale Street in Memphis. Ze werd persoonlijk uitgenodigd door Kevin Burt om op te treden in de All Star Blues Jam in Las Vegas. Skylar Rogers heeft veel energie en pit, en brengt een rauwe eerlijkheid naar elk optreden. Skylars eerste single, 'Like Father Like Daughter', werd in september 2020 internationaal uitgebracht door Blind Racoon, werd wereldwijd uitgezonden, bracht de Roots Music Top 50 Contemporary Blues Songs in kaart en bleef constant in kaart in het Illinois Roots Music Report. Het volledige album, "Firebreather", komt uit op januari 2021 en er staat een tournee voor 2021 gepland.

Haar begeleidingsband "The Blue Diamonds" zorgen ervoor dat de blues bij deze "Skylar Rogers" werd herdoopt tot "Soul Rockin' Blues". Het album werd opgenomen in Sawhorse Studios in de wijk Dutchtown in het zuiden van St. Louis. "Firebreather" is een gevarieerd album waarbij vele aspecten van de blues aan bod komen en zo haar visie voor de hedendaagse blues komt te verspreiden. We kijken verlangend uit naar tijd dat festivals terug als normaal kunnen worden bestempeld want dan zullen we zeker ook kennis maken met deze Skylar Rogers.

tracks:

01 Hard Headed Woman
02 Back To Mephis
03 Work
04 Like Father Like Daughter
05 Failure
06 Firebreather
07 Movin On
08 Drowning
09 Thankful
10 Insecuities

musicians:

Skylar Roger - vocals
Pete Zimmer – keys
Steven J. Hill – guitar
Marty Gibson – guitar
Jerry Ewing – bass
“Disco Fuzz” Bradley Arl – drums