© Rootsville.eu

Soo Line Loons (US)
tiltle: Soo Line Loons
music: Americana
release date: may 14, 2021
label: Soo Line Loons Music
promotion: KG Music Press
info artist: Soo Line Loons

© Rootsville 2021


Soo Line Loons is een getalenteerde band uit Minneapolis, hoewel en wordt zelf beschreven als "Een arbeidersklasse band voor mensen uit de arbeidersklasse." Dit is hun derde volledige release. De band bracht verschillende gastspelers op dit album binnen, waaronder de lokale legende Charlie Parr die slide-gitaar speelt op het nummer "Hope". Soo Loo Lines valt onder de Americana-paraplu, maar combineert elementen van folk, rock, punk en jam.

De band ontstond toevallig begin 2019 toen Grant Glad Robin Hatterschide ontmoette vlak voordat hij zijn eerste album opnam. Ze brachten al snel Matthew Fox op bas en Kristi Hatterschide, Robin's moeder en voormalig folkvioliste, en Glad's oude vriend en mandoline-spelende songwriter, Erik Loftsgaarden. De band staat bekend om hun geweldige podiumpresentatie en het creëren van een leuke en creatieve omgeving voor zowel publiek als bandleden. Vorig jaar onderzocht de band mogelijkheden om nieuwe fans te maken, speelde ze op regionale straatfestivals en voegde ze optredens toe aan hun agenda. Ze maakten zich op om echt hun vleugels uit te slaan toen de pandemie toesloeg.

Soo Line Loons hun gelijknamige derde album, is in eigen beheer uitgebracht op hun label, ‘Don’t Quit Your Day Job Records’ en zal verkrijgbaar zijn als cd, vinyl en in digitale vorm. Dit is een veel meer gezamenlijke inspanning voor de band dan hun vorige albums. "Op de vorige albums schreef ik de nummers en bracht ze naar de band om ze uit te werken", legt Glad uit. “Op deze hebben we allemaal de liedjes in de kamer geschreven terwijl we aan het repeteren waren. Dit heeft echt geholpen om het Loons-geluid te creëren en daarom hebben we besloten om een titelloze albumnaam te kiezen. Dit is wie we zijn en dit is een pure weergave van ons waarvan we hopen dat het een introductie is voor nieuwe fans. "


tracks:

1 Its A Shame
2 Beepsy
3 Walnut Grove
4 Altadena
5 Too Many Ghosts
6 Do Something
7 Crumbs
8 Ode to Ridge Road
9 Spanish Lady
10 Hey Brown Eyes
11 Sideways Summer
12 Rain
13 Long Long Time
14 The Drunk Firefly
15 My Little Corner of the World

musicians:

Grant Glad: Vocals, Guitar, Bass Mandolin
Erik Loftsgaarden: Mandolin, Organ, Guitar, Banjo, Keys, BV
Robin Hatterschide: Drums, Percussion, BV
Kristi Hatterschide: Violin
Sam Hall: Bass
Matthew Fox: Lap Steel, Guitar, Harmonica, Bass