© Rootsville.eu

Soul Thrivers (D)
tiltle: You Better Watch
music: Blues
release date: 2020
info artist: Soul Thrivers


© Rootsville 2021


The Soul Thrivers (voorheen Black Kat en Kittens) zijn ongetwijfeld een van de meest originele bands in de huidige Europese blues scene. Het trio gebruikt rauwe, handgemaakte countryblues, roots, gospel, folk en soulklanken om traditionele en originele composities te verkennen, geesten wakker te schudden en het publiek mee te nemen op een reis door tijd en ruimte. De band begon in 2013 als Black Kat and Kittens met de ontmoeting van Adam Sikora en Dvora Davis.

Na samenwerking met verschillende gitaristen en andere muzikanten uit de Berlijnse blues scene (en een eerste opname, 2014's Gypsy Life), namen ze in 2019 het aanstaande album 'You Better Watch' op met gitarist Nick Morrison, omgedoopt tot The Soul Thrivers. Met humor en charme, maar vooral met haar expressieve, dynamische en unieke stem, leidt Dvora Davis het publiek door meer dan honderd jaar Afrikaans-Amerikaanse muziekgeschiedenis. Een Engelse vrouw met Jamaicaanse en Indiase afkomst, haar zang komt voort uit deze wortels, uit haar intense connectie met de spirit-songs, en uit de warme, speelse energie van de band op het podium.

De in Polen geboren muzikant Adam Sikora presenteert niet alleen zijn uitstekende harpspel, maar neemt je mee terug naar de oorsprong van de countryblues. Hij pakt ook de drums voor een deel van hun set en levert zang in zijn eigen persoonlijke stijl. Het trio wordt gecompleteerd door Nick Morrison, een Frans-Amerikaanse muzikant met een extatische, buitenaardse gitaarstijl waarin elementen van folk en Afrikaanse muziek zijn verwerkt. Het resultaat is een onderscheidend geluid dat iedere blues liefhebber zal boeien.

Met een internationale bezetting vinden deze "Soul Thrivers" hun vaste stek in Berlijn en dit is voor onze bookings agenten dus een niet onoverkomelijk probleem te noemen. Heerlijke authentieke country blues in een nieuw jasje en een mix van roots, gospel, folk and soul. Goed is ook eens een nieuw arrangement te kunnen horen van R.L. Burnside's vergruisde hit "Going Down South".

tracks:

01 You Better Watch
02 Searching For You
03 Jumper On The Line
04 Hope Is A Beggar
05 Mind On Jesus
06 Going Down South
07 Whiskey & Rye
08 I’m Going Home On The Morning Train
09 Boogie In E
10 Hanging On Too Long
11 Feel So Good
12 Soul Survivor